Ρωσία: Για τρίτη φορά πρόεδρος ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Επιστρέφει στον προεδρικό θώκο ο σημερινός πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς με τα πρώτα αποτελέσματα και καταμετρημένο το 16% των ψήφων ο πρωθυπουργός της Ρωσίας φαίνεται να κερδίζει από τον πρώτο γύρο με 62%.

Περισσότεροι από 110.000 οπαδοί του Βλαντίμιρ Πούτιν συγκεντρώθηκαν το βράδυ στο κέντρο της Μόσχας, κοντά στο Κρεμλίνο, για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας, ο οποίος δέχθηκε τεράστια αμφισβήτηση κατά την προεκλογική εκστρατεία.

Όπως τόνισε ο ίδιος ο Πούτιν με δάκρυα στα μάτια: «Σας είχα υποσχεθεί ότι

θα κερδίσουμε και κερδίσαμε σε μία δίκαιη και ανοιχτή μάχη. Ζήτω η Ρωσία».

«Ευχαριστώ όλους όσοι είπαν 'ναι' στη μεγάλη Ρωσία», συνέχισε για να καταλήξει λέγοντας ότι «οι ψηφοφόροι μας μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ της επιθυμίας για ανανέωση και των πολιτικών προκλήσεων στόχος των οποίων είναι να καταστρέψουν το κράτος μας. Δεν θα τους περάσει!».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και από αυτή την αναμέτρηση, δεν έλειψαν οι καταγγελίες για νοθεία. Ο κομμουνιστής συνυποψήφιος του Πούτιν στις σημερινές προεδρικές εκλογές Γκενάντι Ζιουγκάνοφ κατήγγειλε συγκεκριμένα τις «απόλυτα ανέντιμες εκλογές των ληστών», προσθέτοντας ότι «δεν αναγνωρίζει τη σημερινή αναμέτρηση».

«Παράνομες» χαρακτήρισε από την πλευρά του τις εκλογές και ο Βλαντίμιρ Ριζκόφ, ηγέτης ενός φιλελεύθερου κόμματος της αντιπολίτευσης. «Καμία παράμετρος δεν μας επιτρέπει να θεωρήσουμε αυτές τις εκλογές νόμιμες», σημείωσε ο πρώην βουλευτής και διοργανωτής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των τελευταίων μηνών. «Αύριο το πρωί θα έχουμε μετρήσει 20.000 με 30.000 περιπτώσεις νοθείας στις εκλογές», συμπλήρωσε ο Ριζκόφ.

Εν τω μεταξύ, με την αντιπολίτευση να μην αναγνωρίζει την εκλογή Πούτιν στην προεδρία, διοργανώνεται αύριο, Δευτέρα μεγάλη διαδήλωση στη Μόσχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα