Το τελευταίο αντίο στον Lucio Dalla

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησαν τον τραγουδιστή την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 14:30, στην εκκλησία του Σαν Πετρόνιο.

Με μια τελετή λιτή με μαρτυρίες φίλων του Λούτσιο Ντάλα και ανάγνωση αποσπασμάτων του Ευαγγελίου.

Η πλατεία Ματζιόρε ήταν κατάμεστη από φίλους και θαυμαστές, που ήρθαν από κάθε μέρος της Ιταλίας για να αφήσουν ένα λουλούδι και να αποτίσουν φόρο τιμής στον Lucio Dalla.

Η

κηδεία πραγματοποιήθηκε την ημέρα, που ο τραγουδιστής θα έκλεινε τα 69 χρόνια του. Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι απέτισαν από το πρωί του Σαββάτου φόρο τιμής στο Λούτσιο Ντάλα στο δημαρχιακό μέγαρο της Μπολόνια, όπου είχε εκτεθεί το φέρετρο με τη σορό του.

Πολλοί συνάδελφοι άφησαν από ένα λουλούδι ακριβώς τα μεσάνυχτα, την ώρα που ο τραγουδιστής, που αν ζούσε, θα συμπλήρωνε τα 69 χρόνια του. Μέσα σε αυτούς ο Τζοβανότι και ο Ρενάτιο Τζέρο.

Ο Μάρκο Αλεμάνο, σκηνοθέτης, τραγουδιστής και φωτογράφος, που βρισκόταν εδώ και χρόνια κοντά στον Λούτσιο Ντάλα, ήταν μαζί του στο Μοντρέ την ημέρα του θανάτου του, ανέγνωσε στίχους από του τραγούδι «Ι Rondini».

Φίλοι, συνεργάτες και πολιτικοί βρίσκονταν στην εκκλησία. Ο Ρενάτο Τζέρο, Τζίτζι Ντ' Αλέσιο, Πιερφερνινάντο Καζίνι, Σαμουέλε Μπερσάνι, Τζάνι Μοράντι, Τζοβανότι, Νεκ, Ορνέλα Βανόνι, Έρος Ραματζότι και ο Λούκα Καρμπόνι.

Μέρος της κληρονομιάς του τραγουδιστή θα διατεθεί για την δημιουργία ιδρύματος που θα στηρίζει τις τέχνες και τους νέους τραγουδιστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα