Προσοχή: Μόνο σταυρός στο ψηφοδέλτιο του αυριανού δημοψηφίσματος

Από τις 7 αύριο (Κυριακή 5 Ιουλίου) το πρωί θα ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία για το δημοψήφισμα που έχει προκηρυχθεί και στο οποίο οι Έλληνες πολίτες καλούνται να αποφασίσουν για το «ΝΑΙ» ή το «ΟΧΙ» στο ερώτημα που έχει τεθεί για τη συμφωνία με τις προτάσεις των θεσμών που έχουν γίνει προς την ελληνική κυβέρνηση.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών το μόνο σημείο με το οποίο θα θεωρηθεί έγκυρη μια ψήφος είναι ο σταυρός στην απάντηση που επιθυμεί

ο κάθε πολίτης. Αυτός μπορεί να σημειωθεί είτε εντός του τετραγώνου που υπάρχει δίπλα από κάθε απάντηση είτε αριστερά ή δεξιά από την απάντηση. Κάθε άλλο σύμβολο θα καθιστά άκυρο το ψηφοδέλτιο.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα και η συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει μέσω κινητών τηλεφώνων που θα έχουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι προς το υπουργείο εσωτερικών όπου θα υπάρχει η υποστήριξη της εταιρείας Singular Logic για την μετάδοσή τους στο κοινό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα είναι 4.800, ενώ η εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα θα μπορεί να γίνει περίπου στις 9 το βράδυ ή λίγο αργότερα, ανάλογα με τη διαφορά που θα υπάρχει.

Επισημαίνεται ότι για να είναι το δημοψήφισμα έγκυρο θα πρέπει να προσέλθει στις κάλπες τουλάχιστον το 40% των εκλογέων, ενώ όσοι θέλουν να μάθουν σε ποιο εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών στην επιλογή ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ.

Το ερώτημα που τίθεται στο δημοψήφισμα είναι το ακόλουθο

«Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).

» Δεν εγκρίνεται / ΟΧΙ
» Εγκρίνεται / ΝΑΙ»

Ο ψηφοφόρος δηλώνει την προτίμησή του σημειώνοντας στο ψηφοδέλτιο σταυρό προτίμησης παραπλεύρως της απαντήσεως που προκρίνει. Τα έντυπα ψηφοδέλτια που δεν φέρουν κανένα σταυρό λογίζονται ως λευκά, ενώ αν ο σταυρός προτίμησης δεν είναι εντός του τετραγώνου προτίμησης τότε το ψηφοδέλτιο θα θεωρείται άκυρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα