Παπανδρέου: Δεν θα γίνει αυτή η χώρα τριτοκοσμική, η Ελλάδα είναι Ευρώπη

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη στην πλατεία Κοτζιά, ο πρώην πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών» Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να απευθύνει κάλεσμα για υποστήριξη του «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου

«η ελπίδα, σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, είναι στο εθνικά υπεύθυνο ναι, ενώ η καταστροφή, στο εθνικά ανεύθυνο όχι», για να συνεχίσει λέγοντας πως «το διακύβευμα είναι εθνικό, καθώς το ερώτημα στο δημοψήφισμα δεν είναι ναι ή όχι στη συμφωνία, αλλά ναι ή όχι στο Ευρώ».

«Ένα όχι την Κυριακή δεν θα σημάνει νέα διαπραγμάτευση τη Δευτέρα. Αλλά θα είναι διαπραγμάτευση για την έξοδό μας από το Ευρώ. Ακόμη χειρότερα, ναι ή όχι στην Ευρώπη», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του «Κινήματος» και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας: «Βάζουν σε δημοψήφισμα τις προτάσεις των εταίρων, προτείνουν όχι και λένε ότι έτσι διαπραγματεύονται».

«Γιατί δεν έβαλαν σε δημοψήφισμα τη δική τους πρόταση, που έχει και την υπογραφή του κ. Τσίπρα, με μέτρα 8 δισ. ευρώ, αν ήθελαν αληθινά να διαπραγματευθούν;», διερωτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, που έκανε λόγο για ψεύδη του πρωθυπουργού «όταν λέει ότι έκλεισαν οι εταίροι τις τράπεζες, λόγω του δημοψηφίσματος, ως πίεση στον Έλληνα ψηφοφόρο».

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε εμφατικά: «Με το ναι την Κυριακή κερδίζουμε τη στήριξη των λαών της Ε.Ε. και σιγουρεύουμε την παραμονή μας στο Ευρώ. Με όχι, χρεοκοπία, έξοδο από το Ευρώ και κλειστές αγορές στην Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα