«Πιο αξιόπιστη» πολιτικός της Γερμανίας η Α. Μέρκελ

Διατηρούν το προβάδισμα τους οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες (CDU), σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL και του περιοδικού Stern.

Το κόμμα της Άγκελα Μέρκελ προηγείται με 38% έναντι 27% που συγκεντρώνουν οι Σοσιαλδημοκράτες. Ακολουθούν οι Πράσινοι με 14% και η Αριστερά με

8%, ενώ για πρώτη φορά εξασφαλίζουν την είσοδο τους στη Βουλή, με 5% οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP). Εκτός βουλής παραμένουν, με 3% οι Πειρατές.

Εν τω μεταξύ, η πιο αξιόπιστη πολιτικός της χώρας φαίνεται ότι είναι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, η οποία με 65 βαθμούς, βρίσκεται πρώτη στην κατάταξη αξιοπιστίας των πολιτικών προσώπων σε κλίμακα 0-100.

Ακολουθεί η Σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χανελόρε Κραφτ με 57 βαθμούς, στην τρίτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ ο υποψήφιος του SPD για την Καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 53 βαθμούς. 30 βαθμούς φαίνεται ότι συγκεντρώνει ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα