Βράβευση εθελοντών στον Διόνυσο

Σε μία όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Διονύσου βράβευσε για δεύτερη χρονιά τους συλλόγους και τις ομάδες εθελοντών Πολιτικής Προστασίας και δασοπυρόσβεσης τόσο του δήμου, όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Ο δήμαρχος Διονύσου, Ιωάννης Καλαφατέλης, εξήρε την ευαισθησία και προσφορά των εθελοντών τους οποίους χαρακτήρισε «φύλακες – αγγέλους» του δήμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής και τους ευχαρίστησε για την ανιδιοτελή προσφορά

τους.

Ο κ. Καλαφατέλης απένειμε στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) και Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη τιμητική διάκριση για την πολύτιμη συνεισφορά του Συνδέσμου στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την ετοιμότητά του σε επίπεδο πολιτικής προστασίας και δεν παρέλειψε να τον συγχαρεί για την πρωτοβουλία του σχετικά με την ασφαλιστική κάλυψη και νοσηλευτική περίθαλψη των εθελοντών.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καλαφατέλης, αφού επισήμανε τη σπουδαιότητα της εθελοντικής προσφοράς, ειδικά στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, σημείωσε: «Αγαπητοί φίλοι, μέλη των εθελοντικών σωματείων και ομάδων του Δήμου, αποτελείτε τη μεγαλύτερη δύναμη της Πολιτικής Προστασίας και σας ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό. Η συμβολή σας τόσο στην πρόληψη των πυρκαγιών όσο και στην αποτελεσματικότερη καταστολή τους είναι τεράστια, ενώ ανεκτίμητη είναι και η προσφορά σας στο κοινωνικό σύνολο.

Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε ο εθελοντισμός είναι ένα θέμα που αγγίζει όλους μας και αυτό θα πρέπει να τονιστεί με κάθε δυνατό τρόπο. Είναι η δυναμική απάντηση της κοινωνίας στην κρίση. Το έργο των εθελοντών του Δήμου μας είναι ανεκτίμητο και για το λόγο αυτό θα ήθελα να ζητήσω η ανιδιοτελής προσπάθειά τους ν’ αγκαλιαστεί από πολλούς περισσότερους συνδημότες μας».

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κυριάκος Κοντάκης, από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τους εθελοντές για την άψογη συνεργασία με τον Δήμο και την Πυροσβεστική, υπογράμμισε την αποτελεσματική παρέμβαση των ομάδων εθελοντών σε εκατοντάδες συμβάντα και εξέφρασε την πλήρη στήριξη της δημοτικής αρχής στους εθελοντές.

Από το Δήμο Διονύσου βραβεύτηκαν: Ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου, το Σωματείο Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης Ροδόπολης,

ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου, ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου, οι Εθελοντές Άνοιξης, η Εθελοντική Ομάδα Εκάλης, οι Εθελοντές από τον Σ.Π.Α.Π., η Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών, η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Διάσωσης Βαρυμπόμπης, η Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Ιπποκράτειου Πολιτείας, η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Βύρωνα, η Εθελοντική Υπηρεσία Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Ηλιούπολης, όπως επίσης και ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου και ο Διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πύραρχος Βασίλης Φλόκας.

Keywords
Τυχαία Θέματα