Τοκογλύφοι ζήταγαν 20.000 ευρώ για δάνειο 3.000 ευρώ

Για τοκογλυφία, εκβίαση, αρπαγή και ληστεία συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, ένας 45χρονος άνδρας και η 37χρονη σύζυγος του, οι οποίοι απέσπασαν από 36χρονο βιοτέχνη 20.000 ευρώ για δάνειο 3.000 ευρώ που του είχαν δώσει πριν από τέσσερα χρόνια.

Ειδικότερα, το θύμα, που αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, δανείστηκε από το ζευγάρι τον Οκτώβριο του 2008 το ποσό των 3.000 ευρώ με τη συμφωνία να καταβάλλει μηνιαίο τόκο ύψους 20%.

Στη συνέχεια, ο 36χρονος κατέβαλε διάφορα χρηματικά ποσά, αλλά ο 45χρονος

απαιτούσε περισσότερα. Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, το καλοκαίρι του 2010, ο 45χονος μαζί με τη σύζυγό του, με απειλή χρήσης βίας, απήγαγαν από χωριό της Πέλλας τον βιοτέχνη και αφού τον επιβίβασαν στο Ι.Χ. αυτοκίνητό τους, τον μετέφεραν στη Λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης, όπου του απέσπασαν κοσμήματα που έφερε πάνω του και στη συνέχεια τον άφησαν ελεύθερο.

Επιπλέον, το περασμένο καλοκαίρι, ο 45χρονος εξανάγκασε το θύμα να νοικιάσει διαμέρισμα στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης και να καταβάλει μισθώματα προκειμένου να διαμένουν σε αυτό συγγενικά του πρόσωπα.

Ο 36χρονος προέβη σε καταγγελία του ζευγαριού, που συνελήφθη μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε προκαθορισμένο ραντεβού στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης, την ώρα που παραλάμβαναν χρήματα από το θύμα.

Keywords
Αναζητήσεις
δανεια 3.000
Τυχαία Θέματα