Πάμε σινεμά: Οι Ευχούληδες επέστρεψαν!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Όλα ξεκίνησαν από έναν Δανό ξυλουργό, τον Τόμας Νταμ που στα τέλη της δεκαετίας του ’30 άρχισε να φτιάχνει μεγάλους Ευχούληδες και να τους πουλά στα πανηγύρια. Αργότερα, αφού έκανε τη δική του οικογένεια, αποφάσισε να φτιάξει ένα μικρότερο και να τον χαρίσει στην κόρη του, Λίλα για τα γενέθλιά της.

Το ξύλινο ξωτικό που επέλεξε για εκείνη, είχε να κάνει με τις παραδόσεις που ήθελαν τα μυθικά πλάσματα της Δανίας να φέρνουν απίστευτη τύχη. Ο πρωτότυπος εκείνος Ευχούλης έγινε ανάρπαστος στις φίλες της κόρης του Τόμας και

σύντομα έφτιαξε ένα μικρό εργαστήριο.

Αρχικά πουλούσε τους «Ευχούληδες» σε τοπικά καταστήματα παιχνιδιών και με την αύξηση της ζήτησης, έφτιαξε το δικό του εργοστάσιο. Η παραγωγή αυξήθηκε σημαντικά τη δεκαετία του ’60 και ο Νταμ άρχισε να εξάγει τους «Ευχούληδες» σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής ενώ τα παράξενα πλασματάκια φιλοξενήθηκαν και σε εξώφυλλα μεγάλων περιοδικών.

Ο Τόμας Νταμ όμως δεν είχε κατοχυρώσει τα πνευματικά δικαιώματα και όταν το σκέφτηκε ήταν ήδη αργά, καθώς το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ανήκουν πλέον στον «δημόσιο χώρο». Η δικαίωση για τον δημιουργό του Ευχούλη, ήρθε το 2003, χάρη στη Σύμβαση της Βέρνης του ’89 και τη συμφωνία του διαπραγματευτικού «Γύρου της Ουρουγουάης», το 1994, αλλά ο Τόμας είχε ήδη φύγει από τη ζωή.

Τώρα, τα μικρά αναμαλλιασμένα όντα, μας θυμίζουν μέσω της μεγάλης οθόνης, εκείνη την εποχή που τα ξωτικά κοσμούσαν τα ράφια των δωματίων μας.

Η ταινία περιγράφεται ως «μία μεγάλης κλίμακας μουσική κωμωδία που επικεντρώνεται γύρω από το πως οι «Ευχούληδες» απέκτησαν τα πολύχρωμα μαλλιά τους.

Το κωμικό υπερθέαμα με την εκπληκτική μουσική και τα μηνύματα αγάπης και συμφιλίωσης ξεκίνησε ήδη στη μεγάλη οθόνη από την Dreamworks Animation. Οι δημιουργοί του «Σρεκ» έφεραν τους Ευχούληδες στη μεγάλη οθόνη να μας δείξουν αν γίνεται δύο αντίθετοι χαρακτήρες να συνυπάρξουν για να πετύχουν ένα σκοπό! Η Πόπι, η γλυκιά αρχηγός των Ευχούληδων, και ο διαμετρικά αντίθετός της χαρακτήρας, ο Kλωνάρης, θα πρέπει να επιβιβαστούν σε μια περιπέτεια που θα τους ταξιδέψει μακριά από τον μοναδικό κόσμο που γνώριζαν μέχρι σήμερα.

Η αισιόδοξη Πόπη και γρινιάρης Ευχούλης, που δεν έχουν κανένα σημείο επαφής, ξεκινούν να σώσουν τους φίλους τους που έχουν πέσει στα χέρια των Μπέργκεν. Η ιστορία είναι γεμάτη έντονα χρώματα, εικόνες και διάθεση ανεβασμένη με τη φωνή του Τζάστιν Τιμπερλέικ! Η ρομαντική πινελιά και η θέληση για συμφιλίωση πρωταγωνιστούν, δίνοντας μαθήματα αγάπης κυρίως στα μικρά παιδιά.

Αν και νομίζω πως τα χρειάζονται και οι μεγαλύτεροι!

Δείτε το trailer:

Το άρθρο Πάμε σινεμά: Οι Ευχούληδες επέστρεψαν! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα