Στο «σφυρί» μοναδικό χειρόγραφο της Άννας Φρανκ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μια Γερμανίδα Εβραιοπούλα κατέγραφε στο ημερολόγιο της ιστορίες, όσο κρυβόταν μαζί με τους δικούς της και τέσσερις οικογενειακούς φίλους, σε μία σοφίτα στο Άμστερνταμ κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής της Ολλανδίας.

Εκεί, έμεινε από τον Ιούνιο του 1942 έως τον Αύγουστο του 1944. Ήταν η Άννα Φρανκ, που το ημερολόγιο της, έχει πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια

αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε 67 γλώσσες.

Τώρα, ένα σπάνιο χειρόγραφο ποίημα της, που έγραψε στο λεύκωμα της μεγαλύτερης αδελφής του καλύτερου φίλου της, βγαίνει στο σφυρί με τους εκτιμητές να μιλούν για αξία που φτάνει τις 50.000 ευρώ. Το ποίημα γράφτηκε στις 28 Μαρτίου 1942 και έχει την υπογραφή της. Οι πρώτες τέσσερις γραμμές έχουν μάλλον αντιγραφεί από περιοδικό του 1938, αλλά οι επόμενες τέσσερις γραμμές δεν έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί κάπου αλλού.

Η ολλανδική εφημερίδα NRC.next, αναφέρει πως είναι τέταρτη φορά στην ιστορία που χειρόγραφο της Φρανκ δημοπρατείται. Μια ολόκληρη περιουσία έχει κάνει τον κύκλο της, γύρω από τα κείμενα της Άννας. Επιστολές που αντάλλαζε με την αδερφή της Μάργκο, δόθηκαν το 1988 για 165.000 δολάρια. Μια έκδοση των παραμυθιών των αδελφών Γκριμ το 1925, με τα ονόματα των δύο κοριτσιών γραμμένα στη σελίδα του τίτλου, πουλήθηκαν τον Μάιο σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη για 62.500 δολάρια.

Η Άννα Φρανκ, έπεσε στα χέρια των Γερμανών και μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλσεν στη Γερμανία. Λίγο πιο μετά, τον Μάρτιο του 1945, πέθανε. Αυτόγραφα κείμενα από την Άννα είναι υπερβολικά σπάνια και έχουν εμφανιστεί στην αγορά μόνο σποραδικά τα τελευταία 35 χρόνια.

Το άρθρο Στο «σφυρί» μοναδικό χειρόγραφο της Άννας Φρανκ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα