Τι είπε ο Γ. Ρωμανιάς στον Γ. Αυτιά για τη νέα υπουργό Εργασίας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τα πρώτα του σχόλια για τη νέα υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου έκανε σήμερα, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του δομικού ανασχηματισμού της κυβέρνησης ο Γιώργος Ρωμανιάς, ο οποίος πέρασε από το υπουργείο Εργασίας και παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων.

Με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά αποκάλυψε ότι έχει συνεργαστεί για μικρό διάστημα με την κ. Αχτσιόγλου

στο υπουργείο και ότι του τη σύστησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο Γ. Ρωμανιάς τόνισε χαρακτηριστικά για τη νέα υπουργό Εργασίας: «ξέρει το εργατικό, αλλά δεν ξέρει καθόλου το Ασφαλιστικό». Μάλιστα επεσήμανε ότι η νέα υπουργός «δεν θα κάνει τίποτα χωρίς να ρωτήσει τον Γιώργο Κατρούγκαλο», ενώ επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ήταν σκιά του υπουργού στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Ποια είναι η Εφη Αχτσιόγλου

Η 31χρονη Έφη Αχτσιόγλου είναι η νέα υπουργός Εργασίας και έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις κυρίως για το νεαρό της ηλικίας της.

Έχει γεννηθεί το 1985 στα Γιαννιτσά και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η διδακτορική διατριβή της έχει να κάνει με την ανταγωνιστικότητα και τις εργασιακές σχέσεις.

Η Έφη Αχτσιόγλου είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο υπό την επίβλεψη του καθηγητή, Αριστείδη Καζάκου.

Το άρθρο Τι είπε ο Γ. Ρωμανιάς στον Γ. Αυτιά για τη νέα υπουργό Εργασίας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα