Οι μισοί αστυνομικοί ψήφισαν Χρυσή Αυγή!

Το ποσοστό των αστυνομικών που ψηφίζουν «Χρυσή Αυγή» κινείται μεταξύ του 45% και του 59%, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα». Αυτό προκύπτει ύστερα από την ανάλυση των ψήφων που έγινε σε 11 εκλογικά τμήματα της Α΄ Αθηνών, κυρίως στους Αμπελόκηπους και την Καισαριανή, όπου ψηφίζουν περίπου 5.000 αστυνομικοί. Στα εν λόγω εκλογικά τμήματα η Χρυσή Αυγή

έλαβε ποσοστά έως και 24%, το μεγαλύτερο που παρατηρείται σε ολόκληρη την πρωτεύουσα, καθώς ακόμη και σε περιοχές όπως ο Άγ. Παντελεήμονας ή η Κυψέλη, όπου θεωρείται ότι έχει ισχυρά ερείσματα, συγκεντρώνει ποσοστό από 15 έως 18%.

Συγκεκριμένα, στα 11 αυτά εκλογικά τμήματα, τα οποία βρίσκονται στα σχολικά συγκροτήματα στην οδό Αμπελακίων 24 και στην οδό Πανόρμου, κοντά στην έδρα του Μεγάρου της ΕΛ.ΑΣ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ψηφίζουν - με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους - χιλιάδες αστυνομικοί που υπηρετούν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και σε υπηρεσίες όπως η Άμεση Δράση, η ΔΙΑΣ, η Ασφάλεια Αττικής και άλλες.

Σε αυτά, η Χρυσή Αυγή έρχεται πρώτο κόμμα, με ποσοστό που κυμαίνεται από 18,64% έως 23,67%.

Όπως αναφέρει το Βήμα, εάν συνυπολογισθεί ότι κατά μέσο όρο σε κάθε ένα από αυτά τα τμήματα, όπως προκύπτει εξάλλου και από τους εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν περίπου 550-700 άτομα κι ο αριθμός των αστυνομικών που ψηφίζουν σε αυτά κυμαίνεται από 20% ως 30% επί του συνόλου των ψηφισάντων, τότε με την σχετική αναγωγή το ποσοστό των αστυνομικών που ψηφίζουν "Χρυσή Αυγή" κινείται μεταξύ του 45% και του 59%.

Εκτός τούτου, σε τέσσερα εκλογικά τμήματα της Καισαριανής, που βρίσκονται δίπλα στην έδρα των ΜΑΤ, όπου και πάλι ψήφισαν αστυνομικοί της συγκεκριμένης αστυνομικής δύναμης, η «Χρυσή Αυγή» καταλαμβάνει ποσοστό από 13 έως 19%.

Keywords
Τυχαία Θέματα