Πίστεψε το!

Να τελειώσει αυτό που ξεκίνησε τη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία θέλει απόψε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα (21:00), στον δεύτερο ημιτελικό του Final 4 της Ευρωλίγκα στη Κωνσταντινούπολη.

Οι «ερυθρόλευκοι» αφού έκαναν την έκπληξη και απέκλεισαν στους «8» με ντισαβαντάζ έδρας τη Σιένα, ψάχνουν την ολοκλήρωση της έκπληξης, αρχικά στο σημερινό ημιτελικό, και εν συνεχεία στον τελικό της Κυριακής (13/5). Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ολοκλήρωσε χωρίς προβλήματα την προετοιμασία της, έχοντας όλους τους παίκτες

στην διάθεσή της.

Από την άλλη, Μπαρτσελόνα είναι σαφέστατα το φαβορί της αναμέτρησης, καθώς φέτος έχει παίξει πολύ όμορφο μπάσκετ στη διοργάνωση, για κανένα όμως λόγο δεν αποτελεί φόβητρο για την ομάδα του Πειραιά, αν το πιστέψουν οι παίκτες του "Ντούντα". Ο Τσάβι Πασκουάλ θα καταστρώσει τα σχέδια του με πλήρες το ρόστερ του, αφού ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις που τους ταλαιπωρούσαν ο σουπερ σταρ της ομάδας Ναβάρο και ο σέντερ των «μπλαουγκράνα» Εντόνγκ.

Ο αποψινός ημιτελικός… ξυπνάει μνήμες από τον πρόσφατο τελικό των δύο ομάδων στο «Παλε Ντε Μπερσί» του Παρισιού το 2010, όταν η Μπαρτσελόνα είχε επικρατήσει του Ολυμπιακού με 86-68, κατακτώντας το Κύπελλο.

Οι Πειραιώτες βέβαια θέλουν να επαναλάβουν την εμφάνιση της ομάδας στον τελικό της Ρώμης το 1997 (73-58), εκεί όπου ο Γιώργος Σιγάλας είχε σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Η προϊστορία πάντως δεν είναι υπέρ του Ολυμπιακού καθώς οι «μπλαουγκράνα» έχουν εννέα νίκες έναντι τεσσάρων της ελληνικής ομάδας.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι ο Ιταλός Λαμόνικα, ο Γερμανός Λότερμόζερ και ο Τούρκος Σαχίν.



Keywords
Αναζητήσεις
πιστεψε το.γρ, pistepse to gr
Τυχαία Θέματα