Όπως στο Βερολίνο

Σήμερα είναι τα σπουδαία για την ομάδα του Παναθηναϊκού, καθώς αντιμετωπίζει για μία θέση στον τελικό, το φαβορί της διοργάνωσης ΤΣΣΚΑ Μόσχας (18:00), στον πρώτο ημιτελικό του final 4 της Ευρωλίγκα στην Κωνσταντινούπολη. Οι «πράσινοι» θέλουν να επαναλάβουν την εμφάνιση κόντρα στη ρώσικη ομάδα, όπως στον τελικό του θεσμού στο Βερολίνο

το 2009 (73-71), όταν η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτες κατέκτησε το πολύτιμο τρόπαιο.

Τι και αν η ομάδα του Κιριλένκο, του Τεόντοσιτς, του Σισκάουσκας, του Κρστιτς και του Καζλάουσκας, θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, το «τριφύλλι» θα αγωνιστεί με γνώμονα την προϊστορία με τη ρώσικη «αρκούδα» σε final 4 του θεσμού, υπερασπιζόμενο το στέμμα του.

Ο περσινός πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός των Διαμαντίδη, Μπατίστ, Σάτο, Περπέρογλου και Ομπράντοβιτς δεν έχει γνωρίσει την ήττα σε αναμέτρηση σε final 4 του θεσμού κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, μετρώντας το απόλυτο σε τέσσερις αγώνες. Μάλιστα οι δύο νίκες ήταν σε ισάριθμους τελικούς (2007, 2009), που οδήγησαν την ομάδα του Ζοτς στην κατάκτηση του τροπαίου. Επίσης σε σύνολο των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων υπερέχει των Ρώσων, μετρώντας 13 νίκες σε 22 παιχνίδια.

Το «τριφύλλι» θα έχει τη στήριξη περίπου 4.000 φίλων του, ενώ γύρω στους 3.000 θα είναι οι οπαδοί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Διαιτητές της σπουδαίας αναμέτρησης θα είναι ο Φινλανδός Καρλ Γιούνγκεμπραντ, ο Ισπανός Χοσέ Μαρτίν και ο Κροάτης Σρέτεν Ράντοβιτς.



Keywords
Τυχαία Θέματα