ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Και νέα καθυστέρηση στην καταβολή τους, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί το μητρώο των δικαιούχων.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Νέα ταλαιπωρία για τους αληθινούς δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων. Η κατάρτιση του σχετικού μητρώου, μετά τη νέα απογραφή των δικαιούχων και το καθάρισμα των καταλόγων,

θα καθυστερήσει, συμπαρασύροντας και την καταβολή των επιδομάτων στους δικαιούχους.

Έτσι, αντί της 15ης Μαΐου, η πληρωμή των επιδομάτων Μαρτίου και Απριλίου αναμένεται να γίνει στις 15 Ιουνίου, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί αν και οι μετέπειτα ημερομηνίες θα τηρηθούν.

Το πρόβλημα έχει τη βάση του στη σύμβαση που υπέγραψε η ανάδοχος ιδιωτική εταιρεία, που έχει αναλάβει την κατάρτιση του ανανεωμένου μητρώου, με το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με την οποία, χρειάζεται 5 μήνες για να ολοκληρώσει τις όποιες ενέργειες.

«Είναι θέμα πληρωμής των κονδυλίων από το υπουργείο Οικονομικών όλα τα επιδόματα δίνονται μετά το πέρας ενός μήνα» σημειώνει ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας Δ. Μπαλασόπουλος.

Χαρακτηριστικό είναι πως τα επιδόματα του πρώτου διμήνου του έτους καταβλήθηκαν στις 15 Απριλίου. Πλέον στους καταλόγους των προνοιακών επιδομάτων είναι εγγεγραμμένοι 203 χιλιάδες δικαιούχοι μετά την αφαίρεση των 40 χιλιάδων που δεν πήγαν εμφανίστηκαν.

Την άμεση καταβολή των επιδομάτων ζητάει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, υπενθυμίζοντας πως η όποια καθυστέρηση δημιουργεί προβλήματα επιβίωσης στην πλειονότητα των δικαιούχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα