Ο Κυριάκος για Τσίπρα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

του Γιώργου Αυτιά

Ο κ. Μητσοτάκης κάθε φορά που τον ρωτούν για τον Τσίπρα λέει: «όσο παραμένει η Κυβέρνηση Τσίπρα, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα ενός 4ου Μνημονίου. Ακούω τον κ. Τσίπρα,

σαν σύγχρονη Κασσάνδρα, να αναφέρεται συνέχεια στο 4ο Μνημόνιο. Και θέλω στο σημείο αυτό να είμαι απολύτως ξεκάθαρος και να με ακούσουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Το Μνημόνιο Τσίπρα, το τρίτο Μνημόνιο, τελειώνει στα μέσα του 2018. Τότε η Ελλάδα ή θα βγει στις αγορές ή θα συνεχίσει να εξαρτάται από τους δανειστές της. Για να βγούμε στις αγορές με καλούς όρους, πρέπει η Ελλάδα να έχει πάρει μπρος για τα καλά. Να έχει ισχυρή ανάπτυξη και να έχει προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες αλλαγές στην οικονομία και το Κράτος, ώστε να είναι ανταγωνιστική. Για να την εμπιστευθούν και πάλι οι αγορές για να τη δανείσουν. Αυτό η σημερινή Κυβέρνηση δεν μπορεί να το πετύχει. Η ανικανότητά της παρατείνει την εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας, αντί να δημιουργεί τις προϋποθέσεις να επανακτήσουμε την οικονομική μας ανεξαρτησία και να τελειώνουμε με τα Μνημόνια. Όσο μένει ο κ. Τσίπρας, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα ενός 4ου Μνημονίου. Γιατί κανείς δεν τον εμπιστεύεται. Γιατί κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θέλει».

«Αλήθεια, έχει καταλάβει κανείς τι ακριβώς πιστεύει ο κ. Τσίπρας για το Δ.Ν.Τ.; Τη μία μέρα το θεωρεί πολύτιμο σύμμαχο στο θέμα του χρέους, την επόμενη το κατηγορεί για αναλγησία και εμμονές στα ζητήματα των μεταρρυθμίσεων… Θα πανηγυρίσουν το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, έχοντας υπογράψει ό,τι τους ζητηθεί και θα το θεωρήσουν και μεγάλη επιτυχία. Η ποσοτική χαλάρωση θα έπρεπε να έχει συμβεί από τις αρχές του 2015. Έσυραν τη χώρα σε μια πρωτοφανή περιπέτεια και σήμερα πανηγυρίζουν για τα ενδεχόμενο, αν όλα πάνε καλά, να βρεθούμε εκεί που ήμασταν δύο χρόνια πριν. Το ίδιο συμβαίνει με το χρέος. Ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις είναι δεδομένο από τον Νοέμβριο του 2012. Θα είχαν ήδη συμβεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι παρατρεχάμενοί του δεν είχαν ρίξει την προηγούμενη Κυβέρνηση. Τη θέλουμε και την υποστηρίζουμε τη ρύθμιση του χρέους. Αλλά σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα, θέλω να είμαι ειλικρινής: Δεν αρκεί η ρύθμιση του χρέους. Χρειάζονται και αλλαγές στην οικονομία και το Κράτος για να πάρει η χώρα μπροστά».

Το άρθρο Ο Κυριάκος για Τσίπρα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα