Ρέντσι: Ψηφίστε «ναι», για μια ισχυρή Ιταλία ηγετική δύναμη στην Ευρώπη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθεί σε μια ύστατη προσπάθεια να προσελκύσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους ώστε να ψηφίσουν «Ναι» στο δημοψήφισμα.

Ο

Ματέο Ρέντσι μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό La7 σημείωσε πως η διαφορά ανάμεσα στο «Ναι» και στο «Όχι» είμαι εξαιρετικά μικρή ενώ επεσήμανε πως η συμμετοχή στο δημοψήφισμα από τους Ιταλούς που βρίσκονται στο εξωτερικό έχει ξεπεράσει το 30% προσεγγίζοντας περίπου το 40%. Πρόκειται για περίπου 1.600.000 ψηφοφόρους που ενδέχεται να επηρεάσουν καθοριστικά το τελικό αποτέλεσμα.

Σε ότι αφορά στην ψήφο των Ιταλών που βρίσκονται στο εξωτερικό ο επικεφαλής της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, υπονόησε νοθεία λέγοντας ότι «σε προξενεία και πρεσβείες έχουν γίνει πολλά». Ενώ ο Μάσιμο Ντ’Αλέμα που έχει ταχθεί επίσης με το «‘Όχι» δήλωσε «Πρέπει να δούμε αν πρόκειται για πραγματικούς ανθρώπους και αν έχουν αγοραστεί ψηφοδέλτια και έχουν συμπληρωθεί μόνο από έναν άνθρωπο».

Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, σημείωσε «Είτε κερδίσει το ναι, είτε χάσει, είναι το ίδιο πράγμα. Η χώρα έχει διχαστεί».

Στον αντίποδα ο Ρέντσι υποστήριξε πως με την επικράτηση του «Ναι» «η Ιταλία θα είναι πιο ισχυρή, θα είναι ηγέτιδα στην Ευρώπη. Μπορούμε επιτέλους να πούμε εμείς πώς σκεφτόμαστε τα πράγματα σχετικά με την ανάπτυξη και τη μετανάστευση».

Ενώ περαιτέρω επεσήμανε «επιτέλους μπορούμε να μπούμε στο μέλλον. Η Ιταλία δεν έχει πια κρίση, βρισκόμαστε στο 1% της ανάπτυξης και επομένως είναι βασικό η Ιταλία να φέρει τις δικές της ιδέες στην Ευρώπη και μπορούμε να αλλάξουμε πολιτική σχετικά με την ανάπτυξη, τη μετανάστευση και την καινοτομία».

Το άρθρο Ρέντσι: Ψηφίστε «ναι», για μια ισχυρή Ιταλία ηγετική δύναμη στην Ευρώπη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα