Ο Ζούραρις, η άμεση δημοκρατία και οι μ@λ@κες!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Γράφει η Ευτυχία Παπούλια

«Ο φασισμός αρχίζει με τη σκέψη ότι όλοι οι άλλοι είναι ανόητοι»

Payl Valery, Γάλλος ποιητής

Αν από τύχη ή και ατυχία βρεθείς στην ίδια ομήγυρη με τον υφυπουργό Παιδείας και ζητήσεις την επιστημονική του άποψη για τα δικτατορικά καθεστώτα, δύο πράγματα θα συμβούν. Αν είσαι πολύ αισιόδοξος θα γελάσεις, αν όμως είσαι ρεαλιστής, θα βάλεις τα κλάματα και θα φτιάξεις βαλίτσα για να φύγεις τρέχοντας. Κι αν τον πετύχεις στιγμή που θα έχει όρεξη για λίγο «χιουμοράκι», σπάνιο πράγμα για την ιδεολογία της αριστεράς,

θα σου πει πως τι κι αν ήταν δικτάτορας– προσέφερε σε χιλιάδες Κουβανέζες τις ερωτικές του υπηρεσίες.

Αποτέλεσμα, όπως και ο Κάστρο με έπαρση ομολόγησε κάποτε, να υπάρχει μια ολόκληρη φυλή! Αποδείχθηκε δηλαδή «καλύτερος» και από τον επίσης δημοκρατικό Χίτλερ που δεν κατάφερε ποτέ να ολοκληρώσει την πολυπόθητη Άρια φυλή παρά το γεγονός πως τους είχε όλους στο «χέρι».

Υποθέτουμε λοιπόν πως η μισή Κούβα κατοικείται από φυσικούς απογόνους του Φιντέλ Κάστρο και έτσι δικαιολογούμε και το παραλήρημα των πολιτών που έκλαιγαν γιατί έχασαν, όπως έλεγαν, τον πατέρα τους. Ουδείς σκέφτηκε ότι μπορεί να μην τον χαρακτήριζαν έτσι με την έννοια του ηγέτη τους, του ανθρώπου που τους προστάτευε, αλλά με την πραγματική.

Έστω λοιπόν ότι ρωτά κάποιος τον υφυπουργό τι έχει κάνει ο Φιντέλ και του πλέκουν κάποιοι της αριστεράς το εγκώμιο, εκείνος επειδή «βαριέται» όπως είπε να μπει στη διαδικασία να πείσει με επιχειρήματα, θα κεραυνοβολήσει τον επίμονο με εκείνη τη γνωστή λέξη που δεν λέει να φύγει από το εθνικό μας DNA με τίποτα. Πώς αντιδράς τότε; Τι κάνεις όταν ο υφυπουργός παιδείας αποκαλεί μια μεγάλη μερίδα των Ελλήνων με την πιο συνηθισμένη βρισιά;

Τον πιάνεις από το «λαιμό» και πας στο τμήμα; Βέβαια τέτοιοι τύποι που είναι το λιγότερο θρασύδειλοι αν τους κολλήσεις στον τοίχο θα πουν τα γνωστά. Δεν το εννοούσαν έτσι, ο χαρακτηρισμός δεν αφορά σε φυσικά πρόσωπα αλλά στην συγκεκριμένη φιλοσοφία που θέλει τον Κάστρο «δολοφόνο» και τα λοιπά. Αν πάλι σε εγκαταλείψει και το τελευταίο ίχνος αυτοσυγκράτησης με αυτή την αλήτικη αριστερή συμπεριφορά, απαντάς με τον ίδιο τρόπο και πέφτεις στο επίπεδο τους.

Το πρόβλημα όμως με την αριστερά που στερείται επιχειρημάτων και καταφεύγει σε αφορισμούς και ενοχοποιητικούς προσδιορισμούς, δεν είναι μικρής σημασίας.

Γιατί αν εξαιρέσουμε τις συγκεκριμένη έκφραση του υφυπουργού, υπάρχουν κι άλλες ανώδυνες έννοιες και λέξεις που έχουν προσβλητική χροιά και κάνουν τη «ζημιά» τους χωρίς να χρειαστεί περαιτέρω επιχειρηματολογία.

Έτσι αβίαστα λοιπόν, όποιος υπερασπίζεται τα εθνικά μας ιδεώδη τον ξορκίζουν ως εθνικιστή, ακροδεξιό, φασίστα, όποιον ανησυχεί με το προσφυγικό τον χαρακτηρίζουν ξενοφοβικό και όποιον προβληματίζεται με την ομοφυλοφιλία ομοφοβικό. Τώρα βέβαια αυτά είναι μπανάλ και οι πολιτικοί μας έχουν ανέβει επίπεδο.

Το θλιβερό δεν είναι μόνο οι γραφικοί υφυπουργοί που ακυρώνουν την όποια επιστημονική τους κατάρτιση και τη θυσιάζουν στην πολιτική τους σκοπιμότητα. Το θλιβερό είναι κάποιοι σοβαροφανείς δημοσιογράφοι που αντί να φερθούν σαν σοβαροί εργαζόμενοι, είναι κακοί υπηρέτες μιας ιδεοληψίας και δεν καταλαβαίνουν πως εκτίθενται και αύριο δεν θα βρίσκουν δουλειά. Γιατί μέρες τώρα, ένας από αυτούς που χαρακτήριζαν ήρωα τον ηγέτη της Κούβας, δεν απάντησε όταν ρωτήθηκε με τι στοιχεία αποκαλείται ο Κάστρο έτσι. Ούτε ένας! Το είπε όμως ο «μπαμπάς» Τσίπρας που μας ρεζίλεψε με την εκδρομή που δεν έκανε κανένας άλλος ηγέτης λόγω «φόρτου εργασίας» και το λέμε «κι εμείς».

Κι άλλωστε πώς είναι δυνατόν να έχουμε μία γνώμη σύμφωνη με όσα πιστεύει ένας άνθρωπος που την επόμενη μέρα κι αφού μας έχει βρίσει, λέει σε δημοσιογράφο: «Σέβομαι την διαφορετική γνώμη αλλά δεν παύει όποιος τον θεωρεί δικτάτορα να είναι…». Θα ήταν τρομακτικό να συμφωνούμε με αυτούς τους ανθρώπους.

Το άρθρο Ο Ζούραρις, η άμεση δημοκρατία και οι μ@λ@κες! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα