Σόιμπλε : Αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild και η οποία δημοσιεύεται σήμερα, επαναφέρει ξανά έστω με έμμεσο τρόπο την πιθανότητα του Grexit σημειώνοντας «Η Αθήνα πρέπει σε τελευταία ανάλυση να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Εάν η Ελλάδα

θέλει να παραμείνει στο ευρώ, δεν υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί αυτό -ανεξαρτήτως του επιπέδου του χρέους».

Επιπρόσθετα υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός της Ελλάδας δέχεται εξαιρετικά ισχνή επιβάρυνση από τα τοκοχρεολύσια καθώς όπως είπε οι χώρες της ευρωζώνης έχουν φροντίσει εγκαίρως ώστε να υπάρξει ελάφρυνση στο κόστος αποπληρωμής των χρεών. Καταδεικνύοντας έτσι – ο Σόιμπλε- πως εμμένει στην σκληρή γραμμή της επιβολής πρόσθετων μεταρρυθμίσεων , που σημαίνει συνέχιση τη λιτότητας και μετά το 2018 που τυπικά λήγει το τρέχον πρόγραμμα.

Εξάλλου αύριο στο προγραμματισμένο Eurogroup οι δανειστές θα προχωρήσουν στην συνολική αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος όπως και την πορεία των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν το καλοκαίρι το 2015. Η ελληνική πλευρά προσδοκά να ολοκληρωθεί άμεσα η δεύτερη αξιολόγηση ώστε να ανοίξει ο δρόμο για να εισέλθει η ελληνική οικονομία στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, που θα συνοδευτεί με μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο οι διαφωνίες με τους δανειστές που αφορούν τόσο σε ζητήματα όπως είναι τα εργασιακά και τα οποία άπτονται της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγηση, όπως και οι απατήσεις των δανειστών για την νομοθέτηση νέων δημοσιονομικών μέτρων για την περίοδο μετά το 2018 ώστε να υπάρξει μια κάποια ελάφρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους, καθιστούν την επιτυχή ευόδωση της διαπραγμάτευσης ως μια πολύ δύσκολη υπόθεση.

Το άρθρο Σόιμπλε : Αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα