«Ναυάγησε» η αύξηση κεφαλαίου – Παραιτήθηκε ο «τιμονιέρης» στο Mega

Το …αστρονομικό ποσό των 171,6 ευρώ κατέβαλαν οι μέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού Mega συμμετέχοντας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ιδιοκτήτριας εταιρείας Τηλέτυπος ΑΕ.

Το πάλαι ποτέ κραταιό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι των εκδοτών φαίνεται ότι δεν το εμπιστεύονται πλέον ούτε οι ίδιοι οι μέτοχοι του, οι οποίοι δεν διέθεσαν τα απαιτούμενα χρήματα για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Mega.

Συμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητικού

Συμβουλίου της Τηλέτυπος ΑΕ, πιστοποιήθηκε η καταβολή του ποσού των 171,60 ευρώ, το οποίο κατεβλήθη, έναντι της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, που αποφασίστηκε από την τακτική γενική συνέλευση της 26.5.2015
Συνεπώς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ολοκληρώθηκε με μερική κάλυψη της αυξήσεως και το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυξάνεται κατά το ποσό των 171,60 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε 572 νέες, κοινές, ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξία 0,30 ευρώ εκάστης.
Κατόπιν τούτου, το ολοσχερώς καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 30.238.071,60 ευρώ και κατανέμεται σε 100.793.572 κοινές, ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστης.

Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων την Πέμπτη 7.4.2016 με θέματα ημερησίας διατάξεως μεταξύ άλλων
-Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών.
-Την τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της Εταιρείας.

Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Mega

Η αποτυχία στην κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας προκαλεί αλυσιδωτές εξελίξεις με αβέβαιο το μέλλον του τηλεοπτικού καναλιού.

Το «ναυάγιο» της αύξησης κεφαλαίου προκάλεσε την παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας Νικόλαου Πεφάνη.
Ο «τιμονιέρης» παραιτήθηκε καθώς από τη στιγμή που οι βασικοί μέτοχοι (Ψυχάρης, Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης) δεν κάλυψαν την αύξηση κεφαλαίου, τίθεται πρόβλημα με την εξυπηρέτηση των ληξιπρόθεσμων δανείων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο θα επιληφθεί του θέματος αυτού σε επικείμενη συνεδρίασή του.

Εκτός Χρηματιστηρίου η Τηλέτυπος

Υπενθυμίζεται ότι η διοικούσα επιτροπή του Χρηματιστηρίου Αθηνών έχει ήδη προχωρήσει στην αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Τηλέτυπος, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η Επιτροπή έκρινε ότι πλέον, δεν διασφαλίζεται η προστασία του επενδυτικού κοινού και η ομαλή λειτουργία της αγοράς των μετοχών της εταιρείας.
Η αναστολή της διαπραγμάτευσης θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου η εταιρεία παράσχει ενημέρωση για:
• τα αποτελέσματα της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου,
• τις ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί ή προτίθεται να προβεί η εταιρεία, δοθέντος ότι την 29.2.2016 έχει λήξει η περίοδος χάριτος (waiver) που είχε τεθεί από τις πιστώτριες τράπεζες, και
• τυχόν άλλες πληροφορίες οι οποίες είναι απαραίτητες για την ορθή πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού.

Η ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου

Μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναστέλλεται από σήμερα 8 Μαρτίου 2016 η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας » ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ «.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκρινε ότι, σε συνέχεια της από 7.3.2016 ανακοίνωσης της εν λόγω Εταιρείας, δε διασφαλίζεται η προστασία του επενδυτικού κοινού και η ομαλή λειτουργία της αγοράς των μετοχών αυτής και αποφάσισε να ζητήσει από το Χρηματιστήριο Αθηνών όπως προβεί σε αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας κατ” εφαρμογή της παραγράφου 1 του άρθρου 17 του ν.3371/2005.

Οι μετοχές της εταιρείας «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» θα παραμείνουν σε αναστολή διαπραγμάτευσης μέχρι η ανωτέρω Εταιρεία να παράσχει ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό για

α) τα αποτελέσματα της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου,

β) τις ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί ή προτίθεται να προβεί η Εταιρεία, δοθέντος ότι την 29.2.2016 έχει λήξει η περίοδος χάριτος (waiver) που είχε τεθεί από τις πιστώτριες τράπεζες, και

γ) τυχόν άλλες πληροφορίες οι οποίες είναι απαραίτητες για την ορθή πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού.

Keywords
Τυχαία Θέματα