Προσλήψεις 20.000 μόνιμων εκπαιδευτικών, μόνο αν τις δεχθεί η Τρόικα

«Όμηρος» των μνημονιακών της δεσμεύσεων εμφανίζεται η κυβέρνηση η οποία, αν και ομολογεί την ανάγκη πρόσληψης 20.000 μόνιμων καθηγητών και δασκάλων για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων σε όλη την χώρα, δεν τις υλοποιεί, παρά μόνο αν το δεχθούν οι δανειστές.

Αυτό επιβεβαιώθηκε σήμερα κατά τη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών των δασκάλων και των καθηγητών.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μετά τη συνάντηση που είχε με την ΟΛΜΕ

και τη ΔΟΕ, έχει συνταχθεί μελέτη για την ανάγκη 20.000 μόνιμων διορισμών την επόμενη τριετία, την οποία θα καταθέσει άμεσα στους θεσμούς.

Στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι να γίνουν οι πρώτες προσλήψεις μονίμου προσωπικού, σε συνεννόηση με τις ομοσπονδίες των δασκάλων και των καθηγητών, έξι χρόνια μετά το πρώτο Μνημόνιο που προέβλεπε περιορισμούς στις προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Εξάλλου, ο κ. Φίλης ζήτησε να κατατεθούν την επόμενη εβδομάδα οι νομικά τεκμηριωμένες απόψεις των Ομοσπονδιών, προκειμένου να τις μελετήσει και το ταχύτερο δυνατόν να κατατεθεί μεταβατική νομοθετική ρύθμιση για τους διορισμούς και τις προσλήψεις της σχολικής χρονιάς 2016-17, λαμβάνοντας υπ” όψιν τη νομολογία του ΣτΕ.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να προωθηθεί το επόμενο διάστημα νομοσχέδιο για μονιμότερο σύστημα διορισμών και να υπάρξει ολοκληρωμένος διάλογος για την Τεχνική Εκπαίδευση και τη μαθητεία στο αμέσως επόμενο διάστημα.

ΔΟΕ: Αιχμές κατά της κυβέρνησης

Για έλλειψη πολιτικής βούλησης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας έκανε λόγο η διοίκηση της ΔΟΕ μετά τη συνάντηση, τονίζοντας πως η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη ανάμεσα στις ανέξοδες υποσχέσεις της, τις μνημονιακές δεσμεύσεις και στην απουσία πολιτικής τόλμης.

Κάλεσε δε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στις απαιτούμενες προσλήψεις μονίμου εκπαιδευτικού προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων σε όλη την χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα