«Καταιγίδα» έμμεσων φόρων : στο στόχαστρο καύσιμα, τσιγάρα, καφές

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η υστέρηση των φορολογικών εσόδων οδηγεί αναγκαστικά στην ανάγκη λήψης νέων φορολογικών μέτρων, είτε άμεσου είτε έμμεσου χαρακτήρα. Στην προκείμενη περίπτωση καθώς τα περιθώρια επιβολής άμεσης φορολογίας είναι ισχνά, επιστρατεύονται τρεις μήνες νωρίτερα από το αναμενόμενο, φορολογικά μέτρα έμμεσης φορολογίας. Αυτά τα μέτρα αφορούν σε βασικά είδη κατανάλωσης όπως είναι τα καύσιμα, ο καφές, αλλά και τα τσιγάρα, όπου δεν «την γλυτώνουν» ούτε οι χρήστες των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Στο στόχαστρο καύσιμα, τσιγάρα, καφές

Παρά τις διαβεβαιώσεις του οικονομικού επιτελείου όπως και των αρμοδίων υπουργών ότι δεν θα υπάρξει στο βραχυπρόθεσμο μέλλον, επιβολή έμμεσης φορολογίας, φαίνεται πως η πραγματικότητα των οικονομικών αναγκών, οδηγεί την κυβέρνηση στην λήψη τέτοιων μέτρων όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της, η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Σε αυτό το πλαίσιο τόσο στα καύσιμα όσο και στα υπόλοιπα δύο είδη κατανάλωσης αναμένεται η φορολογία να επιβληθεί από την 1η Οκτώβρη, ειδικά αν τα κρατικά έσοδα εμφανίσουν επιπρόσθετη υστέρηση από την αναμενόμενη.

Συγκεκριμένα αναμένεται αύξηση των ειδικών φόρων στα εξής είδη :

• Πιθανή θεωρείται η αύξηση κατά τρία λεπτά το λίτρο στην βενζίνη, κατά 8 λεπτά το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης και κατά 10 λεπτά το λίτρο στο το υγραέριο κίνησης.

• Αύξηση αναμένεται και στην ειδική φορολογία για τα τσιγάρα , με την αύξηση ανά πακέτο να κινείται από 0,50-1 ευρώ

• Αύξηση δρομολογείται και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα όπως και τα παρελκόμενα αυτών (υγρά), όπου αναμένεται να αυξηθεί το κόστος των υγρών που χρησιμοποιούνται, κατά 10 λεπτά ανα ml

• Αύξηση και στον καφέ καθώς η επιπρόσθετη φορολογία που θα επιβληθεί τόσο στην παραγωγή όσο και στην εισαγωγή του προϊόντος θα έχει ως άμεση συνέπεια, την εκτόξευση της λιανικής τιμής πώλησης από 10%-20%.

Το άρθρο «Καταιγίδα» έμμεσων φόρων : στο στόχαστρο καύσιμα, τσιγάρα, καφές εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα