Στη Βουλή η ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Λίγη από τη λάμψη τους χάρισαν οι Έλληνες Ολυμπιακοί αθλητές στη Βουλή των Ελλήνων, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμή τους.

Στήριξη του μαζικού αθλητισμού ζήτησαν οι αθλητές
Το θερμότερο χειροκρότημα, τόσο των βουλευτών όσο και των συναθλητών της κέρδισε η Άννα Κορακάκη με την ομιλία της:«Δεν θα ήθελα να ερμηνεύσετε το μήνυμα μου ως μομφή ή ως παράπονο. Δεν έχω τέτοια πρόθεση. Το αντίθετο μάλιστα, ελπίζω να το λαμβάνετε ως έκκληση για το
μέλλον των νέων παιδιών» είπε η χρυσή ολυμπιονίκης που πήρε πρώτη το λόγο στην εκδήλωση: «Δεν μιλώ μόνο για τη δική μου περίπτωση, μόνο για το δικό μου άθλημα» είπε και τόνισε ότι οι επενδύσεις σε αθλητικές υποδομές και τον αθλητισμό και ιδιαίτερα στην περιφέρεια αποτελούν επένδυση για το μέλλον της χώρας. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τόνισε ότι είναι «απόλυτα κατανοητή η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας» και απηύθυνε έκκληση στο μέτρο των δυνατοτήτων της οικονομίας και με τη βοήθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας «να φέρουμε περισσότερα παιδιά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό».


Ο πρωταθλητής της μαραθώνιας κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης προσυπέγραψε τη δήλωση της Κορακάκη με τη φράση: “Η Άννα Κορακάκη τα είπε όλα”, ενώ ζήτησε από την Πολιτεία την στήριξη στον μαζικό αθλητισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα στάδια πρέπει να μένουν όλα ανοικτά».
Αλλά και οι ολυμπιονίκες ιστιοπλόοι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής ζήτησαν τη συνεργασία τόσο της Πολιτείας όσο και της ιδιωτικής πρωτοβουλίες για την στήριξη του αθλητισμού. «Το μετάλλιο πρέπει να δημιουργήσει πρότυπα για τα νέα παιδιά, όχι μόνο για να γίνουν πρωταθλητές αλλά για να μάθουν το ευ αγωνίζεσθαι» δήλωσαν.
Από την εκδήλωση απουσίαζαν οι χρυσοί ολυμπιονίκες Λευτέρης Πετρούνιας και Κατερίνα Στεφανίδη.

Βούτσης: Ενδυναμώνετε την παράδοση του ολυμπιακού πνεύματος

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. «Συγχαρητήρια, είστε άξιοι πρεσβευτές της χώρας» είπε απευθυνόμενος στα μέλη της εθνικής αποστολής, ενώ πρόσθεσε: «με τη δική σας προσπάθεια και συμμετοχή ενδυναμώνει ο αγώνας να κρατηθεί η παράδοση του ολυμπιακού πνεύματος. Έχουμε επίγνωση των εξαιρετικών δυσχερειών μέσα στις οποίες προετοιμαστήκατε» δήλωσε αναγνωρίζοντας τη σημαντική βοήθεια των ιδιωτικών χορηγιών.

Παρόντες οι πολιτικοί αρχηγοί

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Το άρθρο Στη Βουλή η ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα