Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Εμείς δεν μοιράζουμε ψεύτικες υποσχέσεις

«Χρειάζεται εθνική προσπάθεια για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας», δηλώνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αττική freepress», λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν από την εκλογική διαδικασία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Για τον στόχο αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, «απαιτείται η συνεργασία και συνεννόηση όλων των πολιτικών κομμάτων, που πιστεύουν στη διασφάλιση της παραμονής της χώρας μας στην ευρωζώνη, καθώς και στην προώθηση των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που χρειάζονται για να βγούμε από την κρίση το συντομότερο δυνατόν».

Ο

κ. Μεϊμαράκης προσβλέπει στον σχηματισμό κυβέρνησης μακράς διάρκειας, με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, ενώ δηλώνει πως «αυτό που θα κάνουμε είναι ότι θα αποκαταστήσουμε τη σταθερότητα, τη σιγουριά και την εμπιστοσύνη, που γκρέμισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Τέλος, δηλώνει ότι από τους πρώτους στόχους της νέας κυβέρνησης θα είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και «να αποκτήσουν ξανά οι Έλληνες εισόδημα».

Κύριε Πρόεδρε, επιμένετε καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να ζητάτε τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πραγματικά πιστεύετε πως μπορείτε να συνυπάρξετε με τον κ. Τσίπρα σε μια κυβέρνηση, τη στιγμή που έχετε τεράστιες ιδεολογικές -και όχι μόνο- διαφορές; Και γιατί ζητάτε συνεργασία από έναν πολιτικό αρχηγό, τον οποίο την ίδια ώρα κατηγορείτε πως έχει καταστρέψει τη χώρα;

«Όλοι οι πολίτες βιώνουν σήμερα τις δυσάρεστες καταστάσεις, που είναι αποτέλεσμα της ανεπάρκειας των χειρισμών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το ζήτημα όμως είναι πώς η χώρα θα αποκτήσει πολιτική σταθερότητα. Χρειάζεται εθνική προσπάθεια για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας. Για να πετύχουμε τους στόχους αυτούς απαιτείται η συνεργασία και συνεννόηση όλων των πολιτικών κομμάτων, που πιστεύουν στη διασφάλιση της παραμονής της χώρας μας στην ευρωζώνη, καθώς και στην προώθηση των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που χρειάζονται για να βγούμε από την κρίση το συντομότερο δυνατόν. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας είναι αυτοί που διαπραγματεύτηκαν κι έφεραν τη συμφωνία που ψηφίσαμε στη Βουλή. Ανεξαρτήτως, λοιπόν, του εάν πιστεύω ότι η συμφωνία αυτή δεν είναι η καλύτερη που θα μπορούσαμε ως χώρα να πετύχουμε, θεωρώ αναγκαία τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας, που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές. Αυτοί την διαπραγματεύτηκαν και γνωρίζουν καλύτερα από μας τι δεσμεύσεις έχουν αναλάβει».

Θα συμμετείχατε σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με Πρωθυπουργό άλλον από τον αρχηγό του πρώτου κόμματος, ακόμη και αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει την Κυριακή;

«Εφόσον οι πολίτες μάς εμπιστευθούν στις εκλογές της Κυριακής, θα σχηματίσω κυβέρνηση μακράς διάρκειας, με κορμό τη Νέα Δημοκρατία».

Ποιά υπόσχεση μπορείτε να δώσετε στους Έλληνες πολίτες, που την Κυριακή θα πάνε στην κάλπη; Σας ακούσαμε να λέτε πως δεν μπορείτε να υποσχεθείτε πολλά, ωστόσο οι πολίτες, που ήδη βιώνουν τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου, περιμένουν να μάθουν πότε επιτέλους θα βγουν από το αδιέξοδο. Πότε θα μπορέσουν να χαμογελάσουν;

«Εμείς ψεύτικες υποσχέσεις δεν μοιράζουμε, γιατί είμαστε υπεύθυνοι. Δεν είπαμε ποτέ πως με ένα μαγικό ραβδάκι θα τα αλλάξουμε όλα. Αυτό που θα κάνουμε είναι ότι θα αποκαταστήσουμε τη σταθερότητα, τη σιγουριά και την εμπιστοσύνη, που γκρέμισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τρεις θα είναι οι στόχοι της κυβέρνησης με κορμό τη Νέα Δημοκρατία: δουλειές, δουλειές, δουλειές. Από την επομένη των εκλογών, όλοι μαζί πιάνουμε δουλειά για να φέρουμε επενδύσεις, για να ανοίξουμε θέσεις εργασίας, για να κρατήσουμε τους νέους στον τόπο τους και να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη τους».

Είστε πολλά χρόνια στην πολιτική. Ο κ. Τσίπρας σάς κατηγορεί πως είστε εκφραστής του παλιού. Και επειδή η συζήτηση είναι γύρω από το παλιό και το νέο, στους νέους ανθρώπους που αγωνιούν έχετε να πείτε κάτι;

«Είναι πολύ παλιό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Κλείνει 18 χρόνια, ίσως και 20. Απλώς, ήταν στο 3% και δεν του έδινε κανείς σημασία. Επειδή η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα, θα επιστρέψει και ο ΣΥΡΙΖΑ στα βασικά ποσοστά του. Το ζήτημα όμως είναι ότι δεν απασχολούν αυτά τους πολίτες. Οι πολιτικές είναι που τους απασχολούν. Οι πολιτικές που μπορούν να εφαρμοσθούν και ποιος εγγυάται ότι θα τις εφαρμόσει.Στους νέους ανθρώπους θέλω να πω να μείνουν στην Ελλάδα και να προσπαθήσουν μαζί μας. Με επενδύσεις θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας κι έτσι θα μπορούν να βρουν δουλειά. Αυτό είναι μια κραυγαλέα διαφορά μας με τη συγκυβέρνηση που μόλις έφυγε. Εμείς φέρνουμε δουλειές. Εκείνοι τις διώχνουν. Το ζητούμενο είναι να αποκτήσουν ξανά οι Έλληνες εισόδημα και αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησής μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα