Η Ελλάδα μαθαίνει να ζει με cash card…

Λεφτά για χάσιμο δεν έχουμε, γι’ αυτό οι Έλληνες μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τις χρεωστικές κάρτες… Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της VISA Hellas, οι συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 14% και η σχετική δαπάνη έφτασε τα 921 εκατ. ευρώ. Η αγορά των προπληρωμένων καρτών κατέγραψε επίσης άνοδο με τον συνολικό αριθμό καρτών να αυξάνεται κατά 17% και τη δαπάνη στα σημεία πώλησης

να ανέρχεται σε 158 εκατ. ευρώ (αύξηση 2%).

Ο συνολικός αριθμός καρτών Visa (πιστωτικές, χρεωστικές, εταιρικές, προπληρωμένες) στην ελληνική αγορά μειώθηκε το 2012 κατά 6%. Η αγορά των πιστωτικών καρτών ήταν αυτή που επηρεάστηκε περισσότερο από την κρίση, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση στο συνολικό αριθμό καρτών (-22%), ενώ η καταναλωτική δαπάνη με πιστωτικές κάρτες στα σημεία πώλησης μειώθηκε κατά 15%. Ο συνολικός αριθμός των εταιρικών καρτών μειώθηκε κατά 7%, όπως και η δαπάνη στα σημεία πώλησης, φτάνοντας τα 240 εκατ. ευρώ.

Εντός του 2013 αναμένεται το λανσάρισμα του V.me, του πρώτου ψηφιακού πορτοφολιού της Visa, στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ισπανία. Ενώ η Visa Europe εκτιμά ότι μέχρι το 2020 το ένα τρίτο του συνόλου των Ευρωπαίων καταναλωτών θα χρησιμοποιούν το πορτοφόλι V.me. Το V.me της Visa προσφέρει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να ολοκληρώνουν τις online συναλλαγές τους με ένα μόλις κλικ, αφού κάνουν login από το internet browser του smartphone, του tablet, του PC ή του laptop τους, χρησιμοποιώντας κάρτες από διαφορετικούς παρόχους. Το V.me είναι εξαιρετικά ασφαλές, καθώς προστατεύει τα στοιχεία των καρτών από τον online έμπορο και υποστηρίζεται από πολλά επίπεδα τεχνολογιών ασφάλειας της Visa. Το V.me θα συνεχίσει να εξελίσσεται προκειμένου να ενσωματώσει και άλλες τεχνολογίες πληρωμών της Visa, όπως ανέπαφες πληρωμές στα σημεία πώλησης και person-to-person πληρωμές.

Το 2013 θα συνεχιστεί επίσης η εφαρμογή των ανέπαφων πληρωμών για κάρτες και φορητές συσκευές. Οι ανέπαφες συναλλαγές στην Ευρώπη τετραπλασιάστηκαν το 2012 και η Visa Europe αναμένει αντίστοιχα ποσοστά αύξησης και το 2013. Εντός του 2013, 40 εκδότες θα προσφέρουν υπηρεσίες ανέπαφων πληρωμών μέσω φορητών συσκευών σε καταναλωτές σε ολόκληρη την Ευρώπη και μέχρι το τέλος του 2013 περίπου 80 τύποι smartphones θα έχουν πιστοποιηθεί από τη Visa για ανέπαφες πληρωμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα