«Φρούριο» η Αθήνα για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σήμερα συμπληρώνονται οκτώ χρόνια από την δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Ενόψει αυτής της επετείου έχουν προγραμματισθεί συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας, με την αστυνομία να έχει προχωρήσει στην λήψη δρακόντειων μέτρων ασφαλείας ώστε να αποτραπούν πιθανά επεισόδια. Σημειώνεται ότι για σήμερα στις 12 το μεσημέρι υπάρχει συγκέντρωση μαθητών και φοιτητών στις 12 το μεσημέρι

στα Προπύλαια ενώ στο ίσιο σημείο στις 5 το απόγευμα έχουν δώσει ραντεβού διάφορες ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ενώ το βράδυ στις οκτώ είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

«Επί ποδός» θα βρίσκονται 3.000 αστυνομικοί ενώ επιπρόσθετα έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα φύλαξης των αστυνομικών τμημάτων και επιλεγμένων δημοσίων κτιρίων, ενώ εκατοντάδες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ θα περιπολούν συνεχώς στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Παράλληλα σε ετοιμότητα βρίσκονται και δυνάμεις της πυροσβεστικής ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι εισαγγελικές αρχές.

Στόχος της αστυνομίας και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι να αποφευχθούν επεισόδια και να προφυλαχθούν πιθανοί στόχοι επιθέσεων, ενώ η κατέυθυνση είναι να μην υπάρξει καμία πρόκληση προς τους συγκεντρωμένους από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Το άρθρο «Φρούριο» η Αθήνα για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα