Σε κατάσταση πανικού το Los Angeles- Άρχισαν οι απειλές για τρομοκρατικό χτύπημα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε πανικό βρίσκονται τα σώματα ασφαλείας και οι πολίτες στο Λος Άντζελες, ύστερα από απειλή για τρομοκρατικό χτύπημα.

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι ασφάλειας στις ΗΠΑ, αλλά και αξιωματούχοι των Αρχών ασφαλείας «σκόρπισαν» τον φόβο στους κατοίκους με τη δήλωση τους πως ενημερώθηκαν από τις Αρχές άλλης χώρας ότι πρέπει να είναι σε επιφυλακή προκειμένου να προστατέψουν την πόλη.

Για την ακρίβεια, η δήλωση τους ανέφερε πως ειδοποιήθηκαν για μια “συγκεκριμένη” απειλή όπου στόχος

ήταν το δίκτυο των σιδηροδρόμων του Λος Άντζελες.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αξιωματούχων ασφαλείας και της αστυνομίας, ενώ εκδόθηκε προειδοποιητική ανακοίνωση προς τους πολίτες για να μην κυκλοφορούν έξω από το σπίτι τους και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Λος Άντζελες, Τσάρλι Μπεκ, μίλησε για μια «επικείμενη» απειλή. Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ωστόσο, η αξιοπιστία της, χρειάζεται περαιτέρω επιβεβαίωση».

Ανώτατα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν πως η αρχική ενημέρωση έγινε στο FBI που έλαβε τις πληροφορίες από τις Αρχές κάποιας άλλης χώρας, η οποία ακόμη παραμένει άγνωστη. Η απειλή εντοπίστηκε και οι έρευνες για την «ισχύ» της απειλής βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το τηλεφώνημα που απειλούσε για το επικείμενο χτύπημα που θα «σπείρει» τον πανικό, έγινε από έναν άνδρα. Το σημείο που ήθελαν να «βάψουν» με αίμα, ήταν ο σταθμός του τρένου κατά μήκος του δρόμου όπου βρίσκεται το θεματικό πάρκο των εγκαταστάσεων παραγωγής ταινιών, το Universal Studios.

Ευρώπη και Αερική βρίσκονται σε επιφυλακή ενόψει των γιορτών, καθώς οι απειλές διαδέχονται η μία την άλλη και οι τρομοκράτες επιλέγουν συγκεκριμένες χρονικές περιόδους και τοποθεσίες που σφύζουν από κόσμο.

Το άρθρο Σε κατάσταση πανικού το Los Angeles- Άρχισαν οι απειλές για τρομοκρατικό χτύπημα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα