Έρευνα που θα συζητηθεί-Οι γυναίκες χρειάζονται πιο πολύ ύπνο από τους άνδρες

Και καλά, αυτό σε πρώτη φάση να το δεχτούν οι άνδρες.Τον λόγο όμως για τον οποίο συμβαίνει αυτό, σίγουρα θα προκαλέσει…αρσενικές αντιδράσεις.

Ετσι λοιπόν μια πρόσφατη έρευνα, απέδειξε πως η γυναίκα χρειάζεται τουλάχιστον 20 λεπτά περισσότερο ύπνο από τον άνδρα, εξαιτίας της… πολυπλοκότητας του εγκεφάλου της!

Κι αυτό γιατί ο γυναικείος εγκέφαλος δυλεύει «σκληρότερα» κατά τη διάρκεια της ημέρας και επεξεργάζεται πολλά περισσότερα δεδομένα. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε ένα δείγμα 210 μέσης ηλικίας γυναικών.

Ανασυγκρότηση εγκεφάλου στο ύπνο!

Επίσης

αυτό που διαπιστώθηκε, είναι ότι ο εγκέφαλος διαθέτει την ικανότητα να πραγματοποιεί «ανασυγκρότηση δίσκου», τακτοποιώντας τα δεδομένα σε μία σειρά και καλύπτοντας από μόνος του τα λάθη ή τα κενά, πάντοτε στη διάρκεια του ύπνου. Όπως γράψαμε, η γυναίκα επεξεργάζεται περισσότερες και πιο πολύπλοκες πληροφορίες σε ένα 24ωρο και άρα χρειάζεται πιο πολύ χρόνο και ύπνο.

«Ο μέσος όρος που χρειάζεται παραπάνω ύπνο μία γυναίκα, είναι τα 20 λεπτά. Ορισμένες όμως, ενδέχεται να χρειάζονται και πολύ περισσότερο», συμπλήρωσε ο Δρ Χορν, επικεφαλής της έρευνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα