Διαφωνούντες της ΠΑΣΠ ιδρύουν το «Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα»

Μέλη και στελέχη της φοιτητικής παράταξης της ΠΑΣΠ, που διαφωνούν με τη στάση και την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το Μνημόνιο, προχωρούν στην ίδρυση μιας νέας φοιτητικής παράταξης, με την επωνυμία «Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα».

Στην ιδρυτική τους διακήρυξη κατηγορούν την ΠΑΣΠ ότι έχει απεμπολήσει

τις αρχές και τις αξίες της.

Στην προσωρινή συντονιστική Γραμματεία που συγκρότησαν, συμμετέχουν οι Πέτρος Μεταξιώτης, Δημήτρης Παναγόπουλος, Μουσταφά Μουσταφά, Δημήτρης Μπουζιόπουλος, Κώστας Σκρέτας, Παναγιώτης Μπίτσιος, Τάσος Κρατημένος, οι οποίοι προέρχονται από Σχολές ΑΕΙ της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, του Βόλου, της Λάρισας και της Καρδίτσας.

Όπως επισημαίνεται στο Δελτίο Τύπου του Αγωνιστικού Φοιτητικού Ρεύματος:

«Εδώ και δύο χρόνια, όλοι έχουμε γίνει θιασώτες της φαρσοκωμωδίας που έχει στήσει, συλλήβδην, το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Οι κοινωνικές αδικίες, η άνιση κατανομή των βαρών, η οικονομική αφαίμαξη του ετήσιου κορβανά των νοικοκυριών, η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, η υποβάθμιση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών στην δημόσια Υγεία και η, σταδιακά, μεθοδευμένη απαξίωση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας χαρακτηρίζουν αυτή την περίοδο. Θεωρούμε ότι το χρέος μας απέναντι στη γενιά μας, και ακόμα περισσότερο στις επόμενες, είναι τεράστιο. Δυστυχώς, όμως ,για μας, αλλά και γι’ αυτούς, δεν σταθήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών.

Σε καιρούς που χαρακτηρίζονται από όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων ,που το φοιτητικό κίνημα μπαίνει στο περιθώριο με τον νόμο Διαμαντοπούλου, άλλοι επέλεγαν για εμάς στο όνομα της ΠΑΣΠ. Άλλοι έγιναν συνοδοιπόροι, είτε εκούσια είτε ακούσια με την στάση τους, στην κατάργηση του ασύλου και στη μείωση της συμμετοχής στα όργανα συνδιοίκησης των ιδρυμάτων.

Εν τέλει, άλλοι εθελοτυφλούσαν στην καταβαράθρωση του επιπέδου της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας με σκοπό την ιδιωτικοποίηση αυτής, χωρίς να ρωτηθεί η πραγματική βάση της Παράταξης .

Εμείς, σταθερά και αταλάντευτα, είχαμε παραμείνει πιστοί στις θέσεις και τις αρχές της δημοκρατικής φοιτητικής παράταξης, της ΠΑΣΠ. Οι αρχές της ήταν ο φάρος μας για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων του φοιτητικού κινήματος.

Όμως, παρατηρούμε ότι η ίδια η ΠΑΣΠ, συνολικά, έχει απεμπολήσει τις ιδέες ,τα ιδανικά και τον λόγο ύπαρξης της. Το φοιτητικό πολιτικό σκηνικό, όντας μικρογραφία της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας, βρίσκεται και αυτό υπό κατάρρευση.

Κι ενώ περιμέναμε η ΠΑΣΠ να διαχωρίσει, ξεκάθαρα, τη θέση της από το ΠΑΣΟΚ, να δεσμευτεί ότι δεν θα το στηρίξει σε καμία εκλογική διαδικασία, συμπεραίνουμε ότι ένα μεγάλο μέρος αυτής θα συμμετάσχει και στο κάλεσμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τους γραμματείς των οργανώσεων της Αθήνας, μία εβδομάδα πριν τις εθνικές εκλογές. Σε μια τέτοια, λοιπόν, παράταξη που πλέον δεν πείθει ούτε τα ίδια της τα μέλη, δεν μπορούμε να ανήκουμε.

Ως νέοι άνθρωποι, χωρίς την ύπαρξη παρωπίδων, όντας πολιτικοποιημένοι και όχι κομματικοποιημένοι και αναλογιζόμενοι ότι οι μέρες που έρχονται συμ

Keywords
Τυχαία Θέματα