«Μπλόκο» της τρόικα στις ρυθμίσεις δανείων

Απορρίπτει η τρόικα, το σχέδιο νόμου που αφορά τις ρυθμίσεις των δανείων των νοικοκυριών και την αναμόρφωση του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με tanea.gr, oι υπάλληλοι των δανειστών μας, εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για πιθανό κίνδυνο που μπορεί να προκαλέσουν οι σχεδιασμοί του υπουργείου, στην κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών.

«Κάθε υπολογισμός κόστους έχει στοιχεία

αυθαιρεσίας αυτή τη στιγμή και ουσιαστικά αυτό που αναζητούν όλες οι πλευρές είναι να υπάρξει η μεγαλύτερη διευκόλυνση για τους δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί θέμα στην ευστάθεια του συστήματος», ανέφεραν στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης.

Όπως ανακοινώθηκε, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την συμμετοχή εκπροσώπων της τρόικας, του υπουργείου Ανάπτυξης, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και του υπουργείου Οικονομικών ώστε να συζητηθεί με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων το θέμα και όπως είπε ο υπουργός εκτιμά ότι θα υπάρξει λύση.

Εν τω μεταξύ, νούμερο ένα θέμα παραμένει το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο. Στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα έχουν μπει οι απολύσεις καθώς και η άμεση αργία των 7000 περίπου επίορκων υπαλλήλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα