Παραιτήσεις Δημάρχων για το σχέδιο «Αθηνά»

Μεγάλη αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες έχει δημιουργήσει το σχέδιο «Αθηνά» που προβλέπει συγχωνεύσεις και κλείσιμο τμημάτων Πανεπιστημίων. Ο δήμαρχος Λεβαδεών, Νίκος Παπαγγελής και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο της Ιεράπετρας υπέβαλλαν σήμερα (Τετάρτη) τις παραιτήσεις τους, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο.

Η παραίτηση του κ. Παπαγγελή είναι στη διάθεση της γενικής γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Ο δήμαρχος, χαρακτηρίζει το σχέδιο «Αθηνά», «ταφόπλακα για την αναπτυξιακή προοπτική της

Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», που «δημιουργεί υπερσυγκέντρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα υδροκέφαλα μεγάλα αστικά κέντρα». Μάλιστα, καλεί «να πράξουν το ίδιο όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι αναπληρωτές αυτών».

«Επειδή είμαι δέκτης της γενικής αγανάκτησης και του θυμού όλων των Λιβαδειτών για τον αδικαιολόγητο και άδικο χειρισμό από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας όσον αφορά το μέλλον της πόλης της Λιβαδειάς, θέτω στη διάθεσή σας την παραίτηση μου εάν και εφόσον το υπουργείο Παιδείας παραμείνει αμετακίνητο στην απόφαση του για την κατάργηση του Τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λιβαδειά και καλώ να πράξουν το ίδιο όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι αναπληρωτές αυτών», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Παπαγγελής.

Στην Κρήτη, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του μετά από σχετική εισήγηση του Δημάρχου και διαλογική συζήτηση των μελών του, αποφάσισε ομοφώνως να εξουσιοδοτήσει το δήμαρχο, Σήφη Αναστασάκη, «να μεταφέρει σε όσους αρμοδίους, κυβερνητικούς, κοινοβουλευτικούς ή κομματικούς παράγοντες, συναντήσει στην Αθήνα τη βούληση όλων όσοι παριστάμεθα στη σημερινή συνεδρίαση να υποβάλουμε τις παραιτήσεις μας, διαμαρτυρόμενοι για την κατάφωρη και πολυεπίπεδη αδικία, που υφίσταται ο τόπος μας».

Το δημοτικό συμβούλιο γνωστοποιεί πως είναι «αυτονόητο ότι παραιτήσεις υποβάλλουν και τα αναπληρωματικά μέλη των συνδυασμών μας, ώστε να υπάρξει κενό διοίκησης στο Δήμο».

Χθες το βράδυ το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την τελική πρότασή του για το σχέδιο «Αθηνά», με την οποία καταργείται το Παράρτημα του ΤΕΙ Κρήτης στην Ιεράπετρα, συγχωνεύεται το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης και μεταφέρεται στο Ηράκλειο. Αντίστοιχη είναι η απόφαση και για το Παράρτημα του ΤΕΙ στον Άγιο Νικόλαο.

Φοιτητές, απ’ όλη την Ελλάδα, διαδηλώνουν ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» σε πολλές πόλεις της χώρας. Μεγάλη συγκέντρωση έγινε στην Αθήνα, που κατέληξε έξω από τη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα