Αβραμόπουλος: Τέρμα οι περικοπές σε μισθούς στρατιωτικών

Τη διαβεβαίωσή του, πως «δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων», έδωσε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια παράθεσης γεύματος σε στρατιωτικούς συντάκτες την Τετάρτη στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτή η διαβεβαίωση, σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, απορρέει από τη συμφωνία, στην οποία κατέληξε η τρόικα

με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ενώ αναφορικά με τις περικοπές δαπανών που ζητούσε μετ’ επιτάσεως η τρόικα, αυτές θα προκύψουν από εξορθολογισμό άλλων δαπανών του υπουργείου.

Μάλιστα, ο κ. Αβραμόπουλος γνωστοποίησε, ότι «στις 19 Ιουλίου θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή με την οποία η αρμόδια υποεπιτροπή της θα δίνει την τελική έγκριση για την υπογραφή της οποιασδήποτε σύμβασης προμήθειας, την αναγκαιότητα της οποίας έχει προκρίνει το ΚΥΣΕΑ αλλά και η αρμόδια επιτροπή», προσθέτοντας, πως «αυτή η τροπολογία θα λειτουργήσει ως μία ακόμη δικλείδα ασφαλείας για διαφάνεια στον τομέα των προμηθειών».

Τέλος, σχετικά με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), ανέφερε, ότι «δεν μπορεί, δεν πρέπει να κλείσουν και δεν θα κλείσουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα