Ο δήμαρχος Κορυδαλλού για τον Κώστα Σακκά

Η συνεχιζόμενη προφυλάκιση του Κωνσταντίνου Σακκά παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έχει ήδη συμπληρώσει 31 μήνες προφυλακισμένος, ενώ με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών αποφασίστηκε η παράταση της προφυλάκισης του για έξι ακόμα μήνες. Βρίσκεται ήδη σε πολυήμερη απεργία πείνας κινδυνεύοντας άμεσα η υγεία του.

«Ως Δήμαρχος της πόλης που φιλοξενεί

τη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας και έχει αποτελέσει στόχο βίαιων και τρομοκρατικών ενεργειών, έχω επανειλημμένα επαναλάβει ότι διαχωρίζουμε τα κτίρια από τους ανθρώπους. Αγωνιζόμαστε για την πλήρη και οριστική απομάκρυνση των φυλακών αλλά αγωνιζόμαστε εξίσου τόσο για την προστασία των δικαιωμάτων των κρατουμένων, όσο και για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης τους.

Αναμένουμε από το Δικαστικό Συμβούλιο με την απόφαση του να τηρήσει τη νομιμότητα και το σεβασμό των θεμελιωδών αρχών του δικαιϊκού μας συστήματος και από την ελληνική δικαιοσύνη να προχωρήσει τάχιστα στην εκδίκαση της υπόθεσης του Κωνσταντίνου Σακκά» δηλώνει ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα