Τραγωδία για 2η φορά: Γλίτωσαν από τη σφαγή στο Νιουτάουν και ανατινάχθηκαν στη Βοστόνη

Στο πετσί τους έζησαν για μία ακόμη φορά τον τρόμο οι οικογένειες του Νιουτάουν που δεν μπορούν ακόμη να ξεπεράσουν το χαμό των δικών τους ανθρώπων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Atlantic Wire”, που επικαλείται ο βρετανικός Independent”, πολλές οικογένειες του Νιουτάουν παρακολουθούσαν τον μαραθώνιο της Βοστώνης και μάλιστα ο αγώνας, τα 26 μίλια που έπρεπε να διανύσουν συνολικά οι αθλητές που συμμετείχαν, ήταν αφιερωμένα στα 26 θύματα- 20 παιδιά και έξι ενήλικες- του Νουτάουν που βρήκαν τον θάνατο στο σχολείο Σάντι Χουκ.

Καθισμένες στις θέσεις

VIP, οι οικογένειες παρακολουθούσαν το μεγάλο αθλητικό γεγονός όταν συνέβη το κακό. Και μάλιστα όπως γράφει η εφημερίδα, οι δύο εκρηκτικοί μηχανσιμοί που εξερράγησαν στην γραμμή του τέρματος, βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής από τις οικογένειες.

Προτού ξεκινήσει το αθλητικό γεγονός, οι παριστάμενοι τήρησαν 26 λεπτά σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πολλές από τις οικογένειες που έχασαν έναν δικό τους άνθρωπο στο μακελειό του σχολείου Σάντι Χουκ αλλά και κάτοικοι του Νιουτάουν συμμετείχαν στους αθλητικούς αγώνες της Βοστώνης και τα χρήματα που θα συγκέντρωναν θα τα διοχέτευαν σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Μάλιστα, μετά την έκρηξη των δύο μηχανισμών, ένας άνδρας έψαχνε απεγνωσμένα τη γυναίκα του καλώντας την επίμονα στο κινητό, μάταια όμως. Τα κινητά τηλέφωνα δεν λειτουργούσαν, όπως δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα