Τι θα γινόταν αν ο πλουσιότερος άνθρωπος της κάθε χώρας μοίραζε την περιουσία τους στους φτωχούς; [γράφημα]

Θα ήταν ο κόσμος καλύτερος αν ο πλουσιότερος άνθρωπος της κάθε χώρας μοίραζε την περιουσία τους στους φτωχούς;

Το Bloomberg έφτιαξε ένα γράφημα 42 χωρών με τεράστιες δημογραφικές και οικονομικές διαφορές, και συνέκρινε τους πιο πλούσιους με το ποσοστό του πληθυσμού που ζει υπό το όριο της φτώχειας. Το γράφημα δείχνει την καθαρή αξία του πλουσιότερου ανθρώπου της κάθε χώρας και πόσα χρήματα θα έπαιρναν οι φτωχοί που κατοικούν στο ίδιο μέρος της Γης, αν εκείνος αποφάσιζε να μοιράσει τα χρήματα του.

Για

παράδειγμα το αξία του Bill Gates θα γινόταν μία μοναδική πληρωμή 1.736 δολαρίων εάν διαμοιραζόταν στο 15% των φτωχότερων Αμερικανών.

Ο τεράστιος πληθυσμός της Ινδίας σημαίνει πως τα 19,2 δισ. δολάρια του Mukesh Ambani είναι η μικρότερη πληρωμή per capital σε ολόκληρη τη λίστα. Η χρηματική «αξία» του είναι 13,6 εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από το ΑΕΠ των υπόλοιπων Ινδών. Με 30% της χώρας να ζει υπό το όριο της φτώχειας, όμως, τα...δισεκατομμύρια του θα αντιστοιχούσαν σε 59 δολάρια ανά άτομο. Αυτό σημαίνει 118 βασικά γεύματα των 50 σεντ (35 ρουπιές), με ρύζι, νταλ, δύο λαχανικά, μία πίκλα και τρία τσαπάτι...

Η Κύπρος και η Σουηδία είναι τα μέρη στα οποία θέλει κανείς να βρεθεί εάν το φαινόμενο του Ρομπέν των Δασών γίνει... μόδα. 45.987 δολάρια και 33.149 δολάρια αντιστοίχως. Οι δύο χώρες αυτές, όμως, είναι ειδικές περιπτώσεις. Έχουν μικρούς πληθυσμούς (1,1 εκατ. στην Κύπρο) και σχετικά υψηλό επίπεδο διαβίωσης. Η Σουηδία βρίσκεται μεταξύ των χωρών με το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

Απ' ό,τι φαίνεται ο μοντέρνος Ρομπέν των Δασών δεν θα λειτουργούσε και τόσο καλά για τις περισσότερες χώρες...αλλά οι λόγοι είναι πολύ πιο βαθιοί.

The post Τι θα γινόταν αν ο πλουσιότερος άνθρωπος της κάθε χώρας μοίραζε την περιουσία τους στους φτωχούς; [γράφημα] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα