Καυγάς Τσίπρα – Καμμένου για δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ

Δεν πρόλαβαν να εμφανιστούν αγκαλιασμένοι στην Κλαυθμώνος ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο και ήδη είχαν τον πρώτο τους καυγά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, ο Τσίπρας ήρθε σε διαφωνία με τον κυβερνητικό του εταίρο για δύο πρόσωπα τα οποία

ζήτησε ο Καμμένος να μπουν στην κυβέρνηση.

«Οχι» για Νικολόπουλο

Ένα από τα πρώτα πρόσωπα που ζήτησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ να μπει στο κυβερνητικό σχήμα και να αναλάβει υπουργείο ήταν ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος. Η απάντηση του Τσίπρα όμως, όπως και πριν από έξι μήνες που του είχε τεθεί ξανά το αίτημα, έτσι και τώρα ήταν ένα κοφτό «όχι».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καμμένος είχε ζητήσει τον περασμένο Ιανουάριο την υπουργοποίηση του Νίκου Νικολόπουλου. Συγκεκριμένα, είχε ακουστεί πως θα αναλάμβανε υφυπουργός Εργασίας. Ωστόσο, όταν διέρρευσε ότι ο βουλευτής Αχαΐας των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα μπει στην κυβέρνηση, ακολούθησε ένας σάλος σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που ήταν κυρίως επικεντρωμένα στο γνωστό ομοφοβικό σχόλιο που είχε κάνει ο κ. Νικολόπουλος για τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου. Τότε ο ίδιος ο πρωθυπουργός έβαλε βέτο και ζητήθηκε από τον Πάνο Καμμένο να προτείνει κάποιον άλλο για την κυβέρνηση.

Διαφωνία και για Κουίκ

Διαφωνία όμως υπήρξε και για τον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν υφυπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τοποθετήσει επικεφαλής τον Τέρενς Κουίκ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όμως, και σε αυτήν την πρόταση η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν αρνητική.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε πως εφόσον ο Πάνος Καμμένος δεν δέχθηκε την πρόταση να αναλάβει καθήκοντα β' αντιπροέδρου της κυβέρνησης και επέλεξε να παραμείνει στο υπουργείο Αμυνας, τότε δεν θα μπορούσαν οι ΑΝΕΛ να είναι και στο ΥΠΕΘΑ και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Πάντως, το θέμα με τον Τέρενς Κουίκ δεν φαίνεται να έμεινε εκεί, καθώς στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει γκρίνια για την προηγούμενη θητεία του και φαίνεται πως από την Κουμουνδούρου δεν επιθυμούν να είναι ξανά υφυπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου.

The post Καυγάς Τσίπρα – Καμμένου για δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα