Υπο καταρρακτώδη βροχή ο Τσίπρας στο Μαξίμου για τη (δεύτερη) ορκωμοσία του

ΠΟΛΙΤΙΚΗΥπο καταρρακτώδη βροχή ο Τσίπρας στο Μαξίμου για τη (δεύτερη) ορκωμοσία τουΤρίτη, Σεπτέμβριος 22, 2015 - 16:27

«Φύγαμε για λίγες ημέρες από το Μαξίμου και θα επιστρέψουμε» έλεγε την προηγούμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας από την Αρτα. Τελικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

επιβεβαιώθηκε, καθώς χθες ορκίστηκε -με πολιτικό όρκο- για δεύτερη φορά μέσα σε εφτά μήνες πρωθυπουργός της χώρας. Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας έφτασε υπό καταρρακτώδη βροχή στο Προεδρικό Μέγαρο ακριβώς στις οκτώ το βράδυ, συνοδευόμενος από τον Νίκο Παππά, τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και την Ολγα Γεροβασίλη.

«Διαβεβαιώνω στην τιμή και τη συνείδησή μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και θα υπηρετώ το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού» επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρα μετά τον Προκόπη Παυλόπουλο και ανέλαβε τα καθήκοντά του, αφού μάλιστα ενημερώθηκε λίγο αργότερα και από την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, στο πλαίσιο της διαδικασίας παράδοσης - παραλαβής.

Νωρίτερα, πάντως, οι κ. Τσίπρας και Παυλόπουλος είχαν συνάντηση στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής, η οποία... παρακάμφθηκε και μετατράπηκε σε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. «Ηταν μια εκλογική αναμέτρηση που έγινε σε συνθήκες πολιτικού πολιτισμού. Δόθηκε η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του» είπε ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα υπήρξε επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ., ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια. Φρονώ ότι υπάρχει δεδηλωμένη πλειοψηφία» πρόσθεσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. «Με βάση τη δύναμη των κομμάτων, όπως μου ανακοινώθηκε, δεν υπάρχει λόγος να δοθεί διερευνητική εντολή. Σας παρέχω εντολή σχηματισμού κυβέρνησης» απάντησε ο κ. Παυλόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα