Θα ουρλιάξεις I Scream – 19 μέρη για παγωτό και θα σε μαζεύουν με το κουταλάκι [vol. 2]

19:53 4/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Το καλοκαίρι έρχεται πάντα με την πρώτη δαγκωματιά ή το πρώτο σλουρρπ σε ένα ξυλάκι παγωτό ή ένα χωνάκι. Κι επειδή δεν είμαστε άνθρωποι που θέλουμε και ιδιαίτερη αφορμή βρήκαμε 19 σημεία στην Αθήνα όπου θα βρείτε γεύσεις παγωτού που θα σας κρατήσουν με τη γλώσσα έξω.

Mattonella

Gellateria με ιταλικό χειροποίητο παγωτό,

ενώ δίνει βάση στις εποχικές γεύσεις, όπως παγωτό σύκο το καλοκαίρι και φράουλα την άνοιξη. Έχει μία από τις πιο πρωτότυπες και απρόσμενα συνδυασμένες γεύσεις που έχουμε συναντήσει, το παγωτό σόγιας με gianduja.

Ερμού 82, πλ. Μοναστηρακίου, 210 3251717

Παγωτομάνια

Το μέρος που πραγματοποιεί τις φαντασιώσεις σου με παγωτό, σε ένα χώρο μικρότερο από πριν, αλλά πιο ζεστό και οικογενειακό. Με τις ποσότητες να μοιάζουν βουνό, αλλά την κατανάλωση τους να μην είναι βουνό και γεύσεις kinder bueno, lila pause, bounty, millefeuille, profiterol θα φας και δεν θα δίνεις σε κανέναν.

Ben & Jerry’s

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τα Ben & Jerry΄s. Οι γεύσεις Chunky Monkey που είναι παγωτό μπανάνας με σοκολάτα και καρύδια, Chocolate Fudge Brownie, παγωτό σοκολάτας με κομματάκια brownie, και Cookie Dough, παγωτό βανίλια με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου, έχουν τρελάνει κάθε ουρανισκό. Στις 8 Απριλίου μάλιστα είναι η καθιερωμένη Ημέρα Δωρεάν Παγωτού, το Free Cone Day.

Λ. Κηφισίας 37 Α, 210 6820455, Golden Hall, Ηράκλειο Κρήτης, 25ης Αυγούστου 90, 2810 344333, Μύκονος,Ματογιάννη, 22890 26269

Συντριβάνι (Κανάκης)

Διάσημο για την παραδοσιακή συνταγή με την οποία φτιάχνει το καϊμάκι του, επίσης από πρόβειο γάλα, αλλά έχει πολλά ακόμη να προσφέρει στους λάτρεις των εξεζητημένων γεύσεων. Δική μας προτίμηση η σοκολάτα πορτοκάλι, συναγωνίζεται επάξια το σορμπέ φράουλας, το τιραμισού και την bitter chocolate. Στα highlights, η φρεσκοψημένη μηλόπιτα και ένα σουφλέ σοκολάτας σκέτη αμαρτία.

Δεκελείας 80, Νέα Φιλαδέλφεια, 2102510636

Choco Latte Milane

Συμπληρώνει δύο χρόνια στον Άλιμο και κάθε χρόνο γίνεται όλο και καλύτερο. Βασισμένο σε προϊόντα της ελληνικής περιφέρειας, όπως λεμόνια Λευκάδας, κρέμα και γάλα από τον Όλυμπο, προσφέρει άπειρους συνδυασμούς και γεύσεις με κέντρο το παγωτό. Gianduja, σοκολάτα γάλακτος, ρούμι-σοκολάτα και cioccolata pepperoncino, μια πρωτότυπη γεύση που συνδυάζει σοκολάτα, κανέλα και πικάντικη γεύση καυτερής πιπεριάς, θα σε ενθουσιάσουν.

Λεωφ. Αλίμου 53, Άλιμος, 213 0231 660

Σπιτικό

Στη Φωκίωνος Νέγρη παραμένει ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο, ένα από τα πιο ξακουστά παγωτατζίδικα της πόλης και σας περιμένει να κάτσετε στην αυλή του και τα τραπεζάκια του για να απολαύσετε δροσερό σορμπέ φράουλας, καϊμάκι, στρατσιατέλα, φιστίκι, μόκα κ.α.

Φωκίωνος Νέγρη 26, Κυψέλη, 2108214015

Zuccherino

Εδώ θα πεθάνεις από σοκολάτα με το death by chocolate, δηλαδή όσες διαφορετικές γεύσεις σοκολάτας σε ένα πιάτο, μια ποικιλία σοκολάτας, ενώ υπάρχουν και τα ferrero rocher, cookies και μιλφέιγ, εκμέκ με σοκολάτα και καϊμάκι και προφιτερόλ με παγωτό. Το χειμώνα οι μοναδικές γεύσεις παγωτού κουραμπιέ και μελομακάρονο συγκεντρώνουν τους αμετανόητους παγωτοφάγους.

Αγ.Αλεξάνδρου και Ναϊάδων, 2109830049

Street Palace

Εδώ το παγωτό σκέτο δε λέει γι΄αυτό βάλε από πάνω το χειροποίητο, σπιτικό σιρόπι σοκολάτας και θα γλείφετε τα δάχτυλα σας.

Καλυβίων 3, Λαγονήσι

Waffle House

Εδώ είναι για τους πλεονέκτες. Δύο μπάλες παγωτού μόνες τους δεν αρκούν, αλλά πάνω σε μια μεγάλη βάφλα (η μεγαλύτερη βάφλα που υπάρχει στην Αθήνα) μαζί με μπισκότα τριμμένο, σιρόπι σοκολάτας και σαντιγί το Σπίτι της Βάφλας θα γίνει στέκι για λάτρεις του παγωτού. Και με τη θάλασσα να εκτείνεται στο βλέμμα σου και τον Σαρωνικό να σε ζηλεύει, είναι αδύνατο να μην πας. Να κλείσεις τραπέζι όμως γιατί αν περιμένεις να βρεις αλλιώς δύσκολα, αφού τέτοιες μέρες είναι πάντα γεμάτο.

Λ. Ποσειδώνος 17, 2108961227

Keywords
Τυχαία Θέματα