Τέλος το Τσάμπιονς Λιγκ για την Γιουνάιτεντ – Πρωτιές για Ατλέτικο και Σίτι [Βίντεο]

Η Βόλφσμπουργκ πέταξε εκτός Champions League την Γιουνάιτεντ (3-2), με την Αϊντχόφεν (2-1 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας) να την ακολουθεί στους «16». Πήραν τις πρώτες θέσεις στους ομίλους του Ατλέτικο και Μάντσεστερ Σίτι. Ρεκόρ από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

1ος όμιλος

Η Ρεάλ ήταν δεδομένα 1η στον 1ο όμιλο. Αυτό δεν θα άλλαζε. Ωστόσο, οι Μαδριλένοι άδραξαν την ευκαιρία και φρόντισαν κόντρα στη

Μάλμε να φτιάξουν τόσο τα συλλογικά νούμερα τους όσο και τα ρεκόρ σε ατομικό επίπεδο. Αυτή η αναφορά δηλαδή γίνεται για τους Μπενζεμά, Κριστιάνο, οι οποίοι στήνουν τρομερά επιτεύγματα στην ιστορία του Champions League και κυρίως τον δεύτερο. Αμφότεροι ξεκίνησαν το παιχνίδι με αγριεμένη διάθεση και ουσιαστικά το καθάρισαν μόνοι τους, οδηγώντας την ομάδα τους στο μυθικό 8-0. Το ίδιο σκορ δηλαδή με το οποίο είχε νικήσει το 2007 η Λίβερπουλ τη Μπεσίκτας (και τότε με προπονητή τον Ράφα Μπενίτεθ) και που σηματοδοτεί την πιο ευρεία νίκη στο σεντόνι.

Τα μισά γκολ τα έβαλε ο CR7 που έγινε ο πρώτος της Βασίλισσας με καρέ στη σημαντικότερη διοργάνωση από το 1965 (Πούσκας) και έφτασε τα 11 στη φάση των ομίλων, κάτι που δεν έχει επαναλάβει ποτέ κανείς στο παρελθόν.

Η πρωτιά είχε χαθεί στη Μαδρίτη, όμως αυτό δεν εμπόδισε την Παρί Σεν Ζερμέν να υπερκεράσει το εμπόδιο της Σαχτάρ επικρατώντας 2-0! Mάλιστα, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον όμιλο έχοντας την κορυφαία άμυνα, αφού δέχθηκε μόλις ένα τέρμα. Στον αντίποδα, οι Ουκρανοί είχαν ευκαιρίες, όχι όμως και ουσία, με το νέο έτος να τους βρίσκει στο Europa League!

Βαθμολογία
1. Ρεάλ Μαδρίτης 16
2. Παρί Σεν Ζερμέν 13
3. Σαχτάρ Ντόνετσκ 3
4. Μάλμε 3

2ος όμιλος

Απίστευτο φινάλε στον δεύτερο όμιλο. Η μία ανατροπή μετά την άλλη για το ποιος θα πάρει την πρόκριση, όμως στο τέλος εκείνοι που χαμογέλασαν ήταν η Βόλφσμπουργκ και η Αϊντχόφεν. Οι Λύκοι επιβλήθηκαν με 3-2 της Γιουνάιτεντ, που κατάφερε να προηγηθεί (0-1) και να ισοφαρίσει (2-2), ενώ οι Ολλανδοί έκαναν την ανατροπή στο τέλος και έφτασαν στη νίκη με 2-1 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κατακτώντας τη δεύτερη θέση.

Βαθμολογία
1. Βόλφσμπουργκ 12
2. PSV 10
3. Μαν. Γιουνάιτεντ 8
4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4

3ος όμιλος

Η Μπενφίκα είχε νικήσει στη Μαδρίτη. Οπότε ο μοναδικός τρόπος για να προκριθεί ως 1η από τον 3ο όμιλο η Ατλέτικο, ήταν να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα: να πάρει το ματς στο «Ντα Λουζ». Και αφού αυτό έπρεπε, το έκανε. Οι Ροχιμπλάνκος έπαιξαν καλύτερα στο Α' μέρος και από τη στιγμή που πήραν προβάδισμα, έκαναν το δικό τους σετ παιχνίδι, κλέβοντας με το υπέρ τους 2-1 το καλό εισιτήριο.

Βαθμολογία
1. Ατλέτικο 13
2. Μπενφίκα 10
3. Γαλατασαράι 5
4. Αστάνα 4

4ος όμιλος

Στο Μάντσεστερ η Σίτι ήξερε ότι δεν κρατούσε την τύχη της στα χέρια της. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι ήθελε μόνο νίκη επί της Γκλάντμπαχ και παράλληλα ήττα της Γιουβέντους στην Ισπανία ώστε η 1η θέση να πάει στην ομάδα του. Και πήγε, μετά από ένα τρελό ματς με συνεχείς ανατροπές! Οι πολίτες βρέθηκαν αν χάνουν με 2-1 αλλά σε 5 λεπτά (80-85) έφερε τούμπα το ματς, παίρνοντας την νίκη με 4-2 και παράλληλα την πρωτιά, αφού στην Ισπανία η Σεβίλλη νίκησε 1-0 την Γιουβέντους.

Βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Σίτι 12
2. Γιουβέντους 11
3. Σεβίλλη 6
4. Γκλάντμπαχ 5

Τα γκολ του Τσάμπιονς Λιγκ

Μπενφίκα – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2

Γαλατασαράι – Αστάνα 1-1

Μάντσεστερ Σίτι – Γκλάντμπαχ 4-2

Παρί Σεν Ζερμέν – Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-0

PSV Αϊντχόφεν – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάλμε 8-0

Σεβίλλη – Γιουβέντους 1-0

Βόλφσμπουργκ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2

The post Τέλος το Τσάμπιονς Λιγκ για την Γιουνάιτεντ – Πρωτιές για Ατλέτικο και Σίτι [Βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα