Επέμβαση των ΜΑΤ στην Ειδομένη – Αστυνομικοί απομακρύνουν τους μετανάστες από την σιδηροδρομική γραμμή

Ξεκίνησε, πριν από λίγο, από την αστυνομία η επιχείρηση διάνοιξης της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, που είχαν αποκλείσει εδώ και αρκετές ημέρες οικονομικοί μετανάστες στους οποίους δεν επιτρεπόταν η διέλευση στην ΠΓΔΜ, με προορισμό την κεντρική Ευρώπη.

Δυνάμεις των ΜΑΤ, απομακρύνουν τους μετανάστες, ενώ νωρίτερα είχαν κάνει το ίδιο με τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στην περιοχή.

Το είχε προαναγείλει ο Μουζάλας

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας είχε προαναγγείλει την επιχείρηση με δηλώσεις του τις τελευταίες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση δεν θέλει αιματοχυσία, αλλά η εκκαθάριση της Ειδομένης δεν πρόκειται να είναι «βόλτα στο δάσος για κολεγιόπαιδα».

Η η σιδηροδρομική γραμμή, μέσω της οποίας μεταφέρονται εμπορεύματα προς την Κεντρική Ευρώπη παρέμενε αποκλεισμένη για σχεδόν δύο εβδομάδες από μετανάστες που διαμαρτύρονταν με αυτόν τον τρόπο γιατί δεν τους επιτρέπουν οι αρχές των Σκοπίων να περάσουν τα σύνορα. Οι Σκοπιανοί από τον Νοέμβριο δεν επιτρέπουν την είσοδο στην χώρα παρά μόνο σε όσους έχουν χαρακτηριστεί πρόσφυγες, δηλαδή προέρχονται από εμπόλεμες χώρες, την Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Αποτέλεσμα του αποκλεισμού της σιδηροδρομικής γραμμής ήταν η απόφαση της εταιρείας Hewlett Packard να αλλάξει προορισμό σε 100 εμπορευματοκιβώτιά της, που επρόκειτο να μεταφερθούν στον Πειραιά και μέσω Ειδομένης στην Κεντρική Ευρώπη. Η εταιρεία αναπροσάρμοσε το δρομολόγιό της προς την Σλοβενία, ενώ στην ίδια λογική κινούνταν και άλλες πολυεθνικές.

The post Επέμβαση των ΜΑΤ στην Ειδομένη – Αστυνομικοί απομακρύνουν τους μετανάστες από την σιδηροδρομική γραμμή appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα