Τα “χουν κάνει μπάχαλο: Θέλουν να μεταφέρουν τους μετανάστες στο Ελληνικό αλλά ο χώρος δεν είναι έτοιμος

Μπάχαλο επικρατεί με τους μετανάστες στο Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο αφού αποφασίστηκε να μεταφερθούν στο γήπεδο χόκει, ωστόσο ο χώρος στο Ελληνικό δεν είναι έτοιμος να τους υποδεχτεί.

Σύμφωνα με πηγές, είχε ζητηθεί να αδειάσει ο χώρος στο Τάε Κβον Ντο μέχρι τις 11, το πρωί της Τετάρτης. Ήδη, οι περισσότεροι μετανάστες βρίσκονται έξω από τον χώρο, ενώ την ίδια ώρα απομακρύνθηκαν και οι εθελοντικές οργανώσεις που βρίσκονταν εκεί για να τους βοηθήσουν, όπως ο Ερυθρός Σταυρός.

Ωστόσο, είναι άγνωστο το πού θα μεταφερθούν αφού, όπως ανακοίνωσαν οι δήμαρχοι Γλυφάδας,

Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου μετά τη συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο χώρος στο γήπεδο χόκεϊ θα είναι έτοιμος την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Πάντως, οι δήμαρχοι συμφώνησαν σε αυτό το σχέδιο καθώς, σε συνδυασμό με την ισχυρή αστυνομική παρουσία στο κέντρο φιλοξενίας, εξασφαλίζεται η δημόσια ασφάλεια, αφού το γήπεδο του χόκεϊ δεν είναι δίπλα σε οικιστικό ιστό, όπως είναι τα τολ της Πολεμικής Αεροπορίας όπου ήθελε η κυβέρνηση να μεταφέρει τους μετανάστες.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι έφτασαν στον προαύλιο χώρο του Τάε Κβον Ντο τρεις κλούβες των μεταγωγών και σύμφωνα με μετανάστες, αστυνομικοί μπήκαν μέσα στις εγκαταστάσεις και ζήτησαν από τους μετανάστες που βρίσκονταν ακόμη μέσα να μαζέψουν τα πράγματά τους και να βγουν έξω με αποτέλεσμα πολλοί να περιμένουν μέχρι και αυτή την ώρα διπλά από τις κλούβες, χωρίς να γνωρίζουν πού θα πάνε.

Μεγάλες καταστροφές στο γήπεδο του χόκεϊ

Τον καθαρισμό, την απολύμανση και την αποκατάσταση των ζημιών στο γήπεδο του χόκεϊ θα αναλάβει η εταιρεία Ελληνικό ΑΕ. Από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Βήμα, φαίνεται πως οι καταστροφές στο παρατημένο ολυμπιακό ακίνητο είναι τεράστιες.

1 από 3 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Επίσης έχουν εγκατασταθεί και σκηνές απ' έξω προκειμένου να εγκατασταθούν οι μετανάστες

Ισχυρή αστυνομική παρουσία στο Ελληνικό

Με τους δημάρχους να ξεκαθαρίζουν στον Γιάννη Μουζάλα πως πρέπει να διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια, αποφασίστηκε πως αν το κέντρο φιλοξενίας θα είναι ανοιχτού τύπου, θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις όλο το 24ωρο, προκειμένου να μην υπάρξει επανάληψη των επεισοδίων.

Στην Κόρινθο οι μετανάστες που συμμετείχαν σε επεισόδια

Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την αρχή της πρώτης της θητείας να έβαλε λουκέτο στα κέντρα κράτησης μεταναστών τύπου «Αμυγδαλέζας», ωστόσο επέστρεψε σε αυτή τη λύση. Στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου μεταφέρθηκαν τελικά οι περίπου 150 μετανάστες που προκάλεσαν επεισόδια το τελευταίο διάστημα στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο και συνελήφθησαν. Πρόκειται για περίπου 150 Μαροκινούς, που πρόκειται να απελαθούν το επόμενο διάστημα.

Τη λειτουργία του κέντρου επιβεβαίωσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, που παραδέχθηκε πως «στην Κόρινθο έχουν οδηγηθεί κάποιοι οικονομικοί μετανάστες προκειμένου να επιστραφούν στη συνέχεια στις χώρες προέλευσής τους».

The post Τα “χουν κάνει μπάχαλο: Θέλουν να μεταφέρουν τους μετανάστες στο Ελληνικό αλλά ο χώρος δεν είναι έτοιμος appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα