Σήμερα κάντε ένα δώρο στον άνδρα σας – Γιορτάζει!

Να που και ο άνδρας έχει την δική του τιμητική ημέρα. Μπορεί να μην είναι διαδεδομένη όσο η Ημέρα της Γυναίκας ωστόσο η Διεθνής Ημέρα του άνδρα γνωρίζει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση.

Πρώτη φορά εορτάστηκε στις 19 Νοεμβρίου του 1999 στο Τρινιτάντ και Τομπάκο με πρωτοβουλία του δόκτορος Τζέρομ Τιλακσίνγκ. Έκτοτε πολλές και διαφορετικές ομάδες ανδρών στην Αυστραλία, την Βόρεια Αμερική, την Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική διοργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις αυτήν την ημέρα.

Η UNSECO από την πλευρά της και συγκεκριμένα η Ίνγκεμποργκ Μπράινς δήλωσε πως πρόκειται για μία εξαιρετική ιδέα

η οποία πρόκειται να αποτελέσει το αντίβαρο στην Ημέρα της Γυναίκας. Ανυπομονεί επίσης για την συνεργασία του οργανισμού με τους εμπνευστές και διοργανωτές.

Από τους βασικούς στόχους του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας του Άνδρα είναι η ανάδειξη της υγείας των αγοριών και των ανδρών, η βελτίωση της σχέσης των δύο φύλων, η προώθηση της ισότητας καθώς και αυτή της θετικής συμβολής του άνδρα στην κοινωνία.

Η ημέρα αυτή αποτελεί μία ευκαιρία προκειμένου να εντοπιστούν οι αδικίες και οι αποκλεισμοί σε βάρος των ανδρών και να εορταστούν από την άλλη τα επιτεύγματά τους.

Η Διεθνής Ημέρα του Άνδρα εορτάζεται σε περισσότερες από 60 χώρες μεταξύ των οποίων είναι η Τζαμάικα, η Αυστραλία, η Ινδία, η Κίνα, η Ρουμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Σιγκαπούρη, η Μάλτα, η Νότιος Αφρική, η Τανζανία, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, η Δανία, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, η Γκάνα, ο Καναδάς, η Δανία, η Νορβηγία, η Αυστρία, η Γαλλία, η Ιταλία, το Πακιστάν και πολλές άλλες.

Keywords
Αναζητήσεις
γιορτή του άνδρα, ποτε ειναι η γιορτη του αντρα
Τυχαία Θέματα