Όμορφες ξανά!

Πριν καιρό είχα επισκεφτεί μία φίλη make up artist και μου πρότεινε να με μακιγιάρει. Το είδα ως παιχνίδι αλλά δεν είδα ως παιχνίδι το αποτέλεσμα: ήμουν εγώ και πάλι αλλά σαφώς πιο όμορφη. Και εκεί κατάλαβα πως τελικά τα πρότυπα που προβάλλονται και ακούγεται συχνά πως η τάδε ή η τάδε είναι βαμμένη για αυτό είναι όμορφη, θα έπρεπε να λειτουργούν τελικά ως πρότυπα φροντίδας του ίδιου μας του εαυτού: δεν υπάρχουν άσχημες γυναίκες, ατημέλητες γυναίκες ναι υπάρχουν, γυναίκες που δεν περιποιούνται το σώμα και το δέρμα τους πολλές, όλες είμαστε εν δυνάμει οι πιο όμορφες του παραμυθιού,

όταν κατανοήσουμε πως η ομορφιά δεν έρχεται από μόνη της αλλά αρκεί να αφιερώσουμε λίγο χρόνο σε μας και τις ανάγκες μας.

Αρχικά, ποτέ δεν πίστευα πως τα φρύδια και η φροντίδα τους θα μπορούσαν να αλλάξουν ριζικά την όψη του ματιού, να δείχνει πιο καθαρό και πιο φωτεινό. Αν δεν μπορούμε να τα βγάλουμε μόνες μας, αξίζει να τα επιμεληθεί, δίνοντας τους σχήμα, μία ειδικός και μετά θα είναι πιο εύκολο να τα διατηρούμε και να τα φροντίζουμε.

Στη συνέχεια τα μαλλιά μας. Είναι καλό να ανακαλύψουμε το χρώμα που μας ταιριάζει, πηγαίνοντας στο κομμωτήριο και στη συνέχεια ζητώντας το νούμερο από την κομμώτριά μας. Επομένως με τη συμβολή μίας φίλης μας ή της αδερφής μας θα είναι εύκολο να το περνάμε. Φέτος η τεχνική 3d είναι στη μόδα και πραγματικά είναι άκρως εντυπωσιακή.

Όμορφες είναι οι γυναίκες που το ντεμακιγιάζ αποτελεί ιεροτελεστία. Που φορούν τις κρέμες τους. Που πίνουν πολύ νερό, που προσέχουν το σώμα τους. Και εδώ θα ήθελα να σταθώ: τον τελευταίο καιρό γίνεται λόγος για την νευρική ανορεξία, η οποία σαφώς είναι μία πάθηση που έχει τις ρίζες της σε βαθύτατα ψυχολογικά αίτια αλλά και στα προβαλλόμενα, συχνά οστεώδη, πρότυπα των γυναικών στα περιοδικά. Αυτό είναι το ένα άκρο.

Στον αντίποδα έχουμε χρέος να κάνουμε λόγο για την παχυσαρκία που γεννά άλλο ένα πλήθος προβλημάτων και σαφώς και αυτή έχει τις ρίζες της σε ψυχολογικά και όχι μόνο αίτια. Τα δυο άκρα, σε γενικές γραμμές τα άκρα πρέπει να αποφεύγονται.

Η υγιεινή διατροφή, η άθληση, ακόμα και το να ανεβαίνουμε με τις σκάλες και όχι με τον ανελκυστήρα στο σπίτι μας, η ισορροπία αποτελούν σημαντικούς παράγοντες μίας ιδανικής σιλουέτας. Μα πάνω απ’ όλα στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε, δεν πρέπει να αφήσουμε την περιρρέουσα ψυχολογία να επηρεάσει και εμάς.

Μέσα στο κλίμα γενικής κατάρρευσης, εμείς έχουμε χρέος να σταθούμε όρθιες. Όσο ανόητο και να ακούγεται αν φροντίσουμε τον εαυτό μας, όλη αυτή η περιποίηση ακόμα και στο σπίτι θα αποτελέσει μία ασπίδα προστασίας απέναντι σε όλα όσα έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Η προσπάθεια για τα πιο απλά, ίσως και για τα πιο ασήμαντα ίσως μας οπλίσει και για την προσπάθεια για τα πιο μεγάλα. Και για αυτά, θα σταθούμε πάλι απέναντι και θα τα ξεπεράσουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα