Πίτσα, μπύρα & ματς με την κολλητή

Τελικά είναι μεγάλη μαγκιά είναι να έχεις φίλη που όχι απλώς ξέρει τι εστί βερίκοκο και… οφ σάιντ*, αλλά γνωρίζει μπάλα. Γιατί και μιλάς για το ματς, και μπορεί να γλυτώσεις το delivery – όλο και κάτι θα ξέρει να μαγειρεύει!
(* Σκέψεις πριν το ντέρμπι του Σαββάτου)

Από τον Φροίξο Φυντανίδη

Ένα πράγμα μου έσπαγε τα νεύρα από τότε που ήμουν πιτσιρικάς. Το να έχει ματς στην τηλεόραση και να το βλέπω μαζί με την αδερφή-μάνα-γκόμενα-γενικά οποιαδήποτε γυναίκα. Όχι δεν τις θεωρούσα μαυρόγατες (όχι πως δεν είναι τις περισσότερες

φορές), αλλά επειδή έκαναν το πιο άκυρο σχόλιο την πιο κρίσιμη στιγμή. Λες και το είχαν κάνει τάμα, να ξέρουν ακριβώς το συγκεκριμένο λεπτό που η αδρεναλίνη βάραγε κόκκινο για να ανοίξουν το στοματάκι τους και να πετάξουν την υπέρτατη βλακεία, τύπου “δηλαδή η Ρεάλ Μαδρίτης ποιας χώρας είναι;“. Όχι, γεωγραφία ήξεραν και μάλιστα πολύ καλή, αλλά ποτέ δεν μπορούσαν να τη συνδέσουν με την μπάλα. X-files το γυναικείο μυαλό, τι να πεις;!

Και που λες αυτή η άποψη δεν άλλαξε με το πέρασμα του χρόνου. Τουλάχιστον μέχρι να γνωρίσω την Σ. Η Σ. δεν ξέρει απλά τι εστί οφ σάιντ, δεν βλέπει απλά μπάλα, το κορίτσι ξέρει καντάρια. Μπορεί να θυμηθεί σκορ, παίκτες, σκηνικά από παλιές αναμετρήσεις και να σου κάνει και ανάλυση συστήματος. Ναι, κάτι μεταξύ Σωτηρακόπουλου και Αλέφαντου. Και από τότε άλλαξα γνώμη – είναι ξαφνικά από τα άτομα που θέλω δίπλα μου στα ματς. Περισσότερο και από τον κολλητό μου. Διότι οι συζητήσεις δεν θυμίζουν καφενείου, όπως οι περισσότερες αντρικές που έχουν πάντα μέσα την ατάκα “στα έλεγα εγώ μαλάκα” με ύφος αν ήμουν εγώ προπονητής θα είχα πάρει το Champions League, το ψυγείο της έχει πάντα μπύρες και πάντα έχει μαγειρέψει κάτι (τρελή οικονομία αυτή την περίοδο).

Και το ακόμα καλύτερο; Αν το ματς είναι σούπα, το γυρνάς και σε μια γκομενική συζήτηση και σου λέει την γυναικεία πλευρά του πράγματος. Τίμια πράγματα. Πρόσθεσε σε αυτά, ότι κοπέλες σαν την Σ. σου δίνουν πάντα την ελπίδα ότι θα έρθει η μέρα αυτή που οι γυναίκες θα σταματήσουν να αναρωτιούνται με εκνευριστικό τρόπο “ποια ομάδα να υποστηρίξω; Την ιταλική ή την ισπανική; Μάλλον την ισπανική γιατί έχει ποιο ωραίους άντρες“!

Διαβάστε ακόμα:
* Είναι αυτό το “ταβάνι” του Λέτο;

* Γιατί γουστάρω τον Ερνέστο Βαλβέρδε!

Keywords
Τυχαία Θέματα