10 διάσημοι που “φοβούνται” την τεχνολογία

Αν δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς την τεχνολογία, να ξέρεις ότι εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι που την αρνούνται πεισματικά.

Από την Ειρήνη Νικοπούλου

Δεν μιλάμε για άρνηση τύπου Phoebe Buffet (από τα “Φιλαράκια”), που απέρριπτε την θεωρία της εξέλιξης όπως διατυπώθηκε από τον Δαρβίνο, για τους δικούς της λόγους, σε έναν surreal διάλογο με τον Ross Geller. Ούτε όμως και για κατάσταση παρεμφερή των Amish. Οι άνθρωποι για τους οποίους θα διαβάσεις παρακάτω έχουν τους δικούς τους λόγους για τους οποίους  απεχθάνονται

την τεχνολογία και οργανώνουν τη ζωή τους (μέσα στη show business industry) ανεξάρτητα από τις διευκολύνσεις  της στην καθημερινή ζωή.

Lars Ulrich
Φόβος: Downloading
Αν και οι περισσότεροι fans των Metallica θα προτιμούσαν να αφοσιωθεί σε ένα και μόνο στοίχημα: πόσο δημιουργικά μπορεί να κάνει το high hat, το ταμπούρο και τα tom να αλληλεπιδράσουν σε ένα drum kit, εκείνος κέρδισε μια άλλη πρόκληση. Εντόπισε 60.000 napster users οι οποίοι μοιράζονταν τραγούδια του συγκροτήματος, και μετά από μια σειρά μηνύσεων, ο Lars “σκότωσε” το napster. “Το napster απλά έκλεψε τη μουσική μας. Δεν ζήτησε την άδειά μας να τη χρησιμοποιήσει”, δήλωσε ο drummer λίγο μετά την υποβολή μήνυσης το 2000.

Harrison Ford
Φόβος: Internet
Κανείς δεν περίμενε από ένα ηθοποιό που αναδείχθηκε από τον πυρήνα των ταινιών επιστημονικής φαντασίας, να έχει τόσο άσχημη εντύπωση για το internet. “Το  χειρότερο από όλα είναι ότι όλα έχουν τη λογική της αρπαχτής στο internet. Όλων των ειδών οι βλακείες μπορούν να ανεβούν στο internet και να αποκτήσουν γαμ^%%$*νη υπόσταση” δήλωσε το 2006 σε press junket για την ταινία “Firewall, κωδικός προστασίας”. Tα Star Wars forum ακόμα βοούν.

Keira Knightley
Φόβος: Social Media και googlαρισμα του εαυτού της
“Ενάντια στη φύση του ανθρώπου” χαρακτήρισε σε συνέντευξή της το 2009 η πρωταγωνίστρια των “Πειρατών της Καραϊβικής” το γεγονός ότι πολύς κόσμος “παθαίνει υστερία” αν δεν τσεκάρει τα mail του ή αν δεν αλλάξει status στα social media όπου έχει λογαριασμό (όπου προφανώς η ίδια δεν έχει). Επίσης σε άλλη συνέντευξη ανέφερε ότι δεν googlαρει ποτέ το όνομά της αφού φοβάται ότι θα εξοργιστεί με όσα γράφονται για εκείνη.

Nikki Sixx
Φόβος: To iphone καταστρέφει τα Χριστούγεννα(!)
Όταν τα drugs δεν είναι φθηνά, τα κορίτσια δεν έρχονται εύκολα και οι μπασογραμμές τέμνονται στο μυαλό του μπασίστα των Mötley Crüe, αυτός επιτίθεται στην τεχνολογία. Σε συνέντευξη στην Wall Street Journal, δήλωσε: “Έχω ξενερώσει εντελώς με το internet. Το twitter είναι γελοίο και όλοι υπερεκτίθενται σε τέτοιο βαθμό, που έχει χαθεί πλέον το μυστήριο. Ανέβηκα στο stage για τη συναυλία και είπα ότι εν έτει 2009 υπάρχουν από κάτω 1 εκατομμύριο iphones και 1 εκατομμύριο πιθανότητες να τραβήξουν φωτογραφίες από τη συναυλία μας και να καταστρέψουν τα Χριστούγεννα”.

Jack White
Φόβος: Άνευ όρων παράδοση στην ψηφιακή εποχή
Αν και ήταν αναμενόμενο από τον frontman των White Strip

Keywords
Τυχαία Θέματα