Οι φυλές του ελληνικού Twitter

Το Twiiter δεν είναι πια social media – είναι κοινωνία. Και όπως συμβαίνει σε κάθε κοινωνία υπάρχουν φυλές. Δες ποιες είναι…

Από τη Μαριλού Ρεπαπή

Οι διάσημοι

Σκοπός τους: Να προωθήσουν τη δουλειά τους, να διατηρούν επαφές με άλλους διάσημους χωρίς να τηλεφωνιούνται, να δείξουν ότι είναι κάτι περισσότερο από όμορφα πρόσωπα, να μοιραστούν την καθημερινότητά τους με τον απλό πολίτη, να μας καλημερίζουν και να μας καληνυχτίζουν με δισεκατομμύρια θαυμαστικά και πολλά greeklish. Μετά την ανακάλυψη του Twitter,

η διασημότητα στην Ελλάδα είναι πιο κοντά από ποτέ. Και μεταξύ της και με τον υπόλοιπο κόσμο. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ακολουθούν: Άλλους διάσημους, συνεργάτες και πρώην συνεργάτες, PRίστες, wannabes και τα πετυχημένα προφίλ του Twitter (ακολουθεί λίστα) για ευτυχισμένο retweeting.

Το άβατάρ τους: Είναι από τους τυχερούς που δεν ψάχνουν όλη την gallery για μια καλή φωτογραφία. Λόγω δουλειάς, έχουν πληθώρα από αψεγάδιαστα κοντινά ή ολόσωμες φωτογραφίες με ολόλευκα φόντα και εξαφανισμένα έξτρα κιλάκια. Οι λιγότερο διάσημοι τραβούν με το κινητό τη φωτογράφησή τους από το περιοδικό και την αναρτούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Οι αγανακτισμένοι

Σκοπός τους: Να κράξουν. Να διαφωνήσουν με το πολιτικό σύστημα, να ειρωνευτούν οτιδήποτε λάμπει, να καταγγείλουν, να κάνουν retweet όλα τα άρθρα που συμπεριλαμβάνουν τις λέξεις «ηλικιωμένος», «συνταξιούχος», «άνεργος», «πολύτεκνος», «αίσχος», «ντροπή». Φυσικά, θα ξινίσουν ανοιχτά όταν η timeline παθιάζεται με τα Dancing on Ice, Dancing With the Stars, Eurovision κ.λπ. και θα δηλώσουν ότι εκείνοι δεν τα έχουν δει ποτέ και «πού πάμε ως έθνος;».

Ακολουθούν: Άλλους αγανακτισμένους, τον Βαξεβάνη, εναλλακτικούς bloggers, διάσημους που μισούν και κράζουν με την πρώτη ευκαιρία, ειδησεογραφικά site με τα οποία διαφωνούν και κράζουν επίσης με την πρώτη ευκαιρία.

Το άβατάρ τους: Σύμβολο ή γραφιστικό που καταλαβαίνουν μόνο οι ίδιοι και εξυπηρετεί το ψευδώνυμό τους, γιατί δεν έχουν σχεδόν ποτέ πραγματικό ονοματεπώνυμο.

Οι «πιο έξυπνοι από σένα»

Σκοπός τους: Να είναι πιο έξυπνοι από σένα και –αν είσαι τυχερός– να σε μυήσουν στο σύμπαν τους. Από τότε που οι μεγαλύτεροι nerds έγιναν δισεκατομμυριούχοι, οι ακόλουθοί τους οργώνουν με σηκωμένο φρύδι τα social media, προσπαθώντας να αποδείξουν πόσο έξυπνοι είναι που καταλαβαίνουν ένα άρθρο γεμάτο αρχικά και νούμερα. Έτσι ξοδεύουν τη μέρα τους κάνοντας retweet δεκάδες άρθρα που εξελίσσουν τεχνολογικά τον πλανήτη και σκοτώνουν για πάντα τη λίμπιντο ώστε όλοι κάποτε να βγάλουν από το μυαλό τους το σεξ και να μας κυβερνήσουν τα ρομπότ.

Ακολουθούν: Το είδος τους αποκλειστικά όταν μιλάμε για την Ελλάδα. Τους γκουρού τους, όταν μιλάμε για εξωτερικό.

Το άβατάρ τους: Σοβαρές φωτογραφίες τους (από ομιλίες ή αυτές που βάζουν στα CV), που όμως δεν αποκλείουν και το να πέσει καμία γκόμενα ή κάποια παραλλαγή με νόημα των διάσημων tech logos (π.χ., μήλο δαγκωμένο σε δύο πλευρές).

Οι

Keywords
Τυχαία Θέματα