Ο πειραματικός κόσμος των Imam Baildi

Ο Λύσανδρος Φαληρέας μας πάει μια βόλτα στον πειραματικό κόσμο των Imam Baildi εκεί που η παράδοση συναντάει το μοντέρνο. Ή μάλλον το αντίθετο…

Από τον Φροίξο Φυντανίδη

Πριν λίγες μέρες ξεκινήσατε τις εμφανίσεις σας στο Σταυρό του Νότου. Τι νέο παρουσιάζεται φέτος;
Παίζουμε αρκετά καινούργια κομμάτια, τα οποία έχουμε δουλέψει πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα, αλλά και τραγούδια τα οποία ναι μεν έχουμε στους δίσκους μας, αλλά ποτέ δεν τα παίζαμε live. Σε γενικές γραμμές το πρόγραμμά μας είναι σχετικά

καινούργιο και αυτό πάντα σου δίνει πολύ ενέργεια.

Μαζί σας είναι και η Word of Mouth. Πως είναι η on stage σχέση σας;
Πάρα πολύ καλή. Άλλωστε, μπορεί εμείς να μην είμαστε hip hop συγκρότημα, αλλά κάποια κομμάτια μας βασίζονται σε αυτό το μουσικό είδος, με αποτέλεσμα να είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσά μας. Και η δουλειά των Word of Mouth είναι καταπληκτική, τα παιδιά είναι απίστευτα.

Από όσα σας θυμάμαι στα live, μπορώ να πω ότι βγάζεται πολύ ενθουσιασμό στη σκηνή. Που τη βρίσκεται τόση ενέργεια;
Είναι που μας αρέσει πάρα πολύ να παίζουμε ζωντανά. Η αλήθεια είναι ότι πάντα περνάμε πολύ καλά στις συναυλίες, χωρίς να παίζει ρόλο το που είμαστε και πόσο κόσμο έχει.

Αν έπρεπε να διαλέξεις μεταξύ συναυλίας και στούντιο, τι θα προτιμούσες;
Και τα δύο. Άλλωστε και το live και το στούντιο σου προσφέρουν μεγάλη ικανοποίηση, έστω και διαφορετική. Από τη μία στο στούντιο όταν δοκιμάζεις διάφορα πράγματα και σου βγαίνει το τελικό αποτέλεσμα είσαι πολύ χαρούμενος. Ενώ στο live η ικανοποίηση έρχεται μέσα από την ανταπόκριση του κόσμου.

Και από ότι ξέρω μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο είχατε και στις συναυλίες που έχετε δώσει στο εξωτερικό.
Ναι. Ειδικά στη Γερμανία. Παρά το γεγονός ότι είχαμε πάει καλοκαίρι, το βράδυ που παίζαμε έβρεχε πάρα πολύ. Όμως και οι 5.000 άνθρωποι που είχαν γεμίσει τον συναυλιακό χώρο δεν έφευγαν και διασκέδαζαν πραγματικά.

Ποια θεωρείς την καλύτερη συναυλία σας μέχρι σήμερα;
Το live μας που μας έχει μείνει περισσότερο χαραγμένο στο μυαλό είναι αυτό στο Rockskilde στη Δανία, πριν από 2 χρόνια. Είχαμε βγει να παίξουμε εντελώς περίεργη ώρα, μεσημέρι Κυριακής, και ενώ στην αρχή είχαμε το πολύ 200 άτομα, όσο πέρναγε η ώρα, ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται και στο τέλος γέμισε ο χώρος, δημιουργώντας μια τρομερή ατμόσφαιρα.

Τι ξεχωριστό πιστεύεις ότι έχει το στυλ σας και αρέσει τόσο στον κόσμο;
Νομίζω ότι είναι δύο πράγματα. Από τη μία η μίξη μεταξύ της παλιάς και της νέας μουσικής, η οποία δημιουργεί έναν φρέσκο ήχο. Και από την άλλη είναι η ενέργεια που βγάζουμε στις συναυλίες μας, που κάνουν τον κόσμο να χορεύει.

Πως αποφασίσατε αρχικά να ενώσετε την παραδοσιακή με τη μοντέρνα μουσική;
Την περίοδο που ξεκινήσαμε, ακούγαμε πάρα πολύ Moby, Dj Shadow, Thievery Corporation και άλλους μουσικούς που έπαιρναν samples από παλιά κομμάτια και πειραματίζονταν, φτιάχνοντας ένα νέο τραγούδι. Μας άρεσε και αποφασίσαμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα, έχοντας ως βάση

Keywords
Τυχαία Θέματα