Ο Λαφαζάνης πήρε την εντολή και την κάνει… Άγιο Φως – Θα την περιφέρει από συνδικάτο σε συνδικάτο…

Την τρίτη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή παρέλαβε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, το μεσημέρι της Δευτέρας ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όπως κατέστη σαφές ο κ. Λαφαζάνης θα επιχειρήσει να συναντηθεί μέσα στις επόμενες 72 ώρες που θα έχει

την εντολή με τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά είναι αμφίβολο αν θα τον δεχθούν οι περισσότεροι από αυτούς. Παράλληλα, έχοντας την εντολή θα συναντηθεί με εκπροσώπους πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Μετά τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη που παρέδωσε τη διερευνητική εντολή, σειρά είχε ο κ. Λαφαζανης και η Λαϊκή Ενότητα, ως τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη (με 25 βουλευτές).

Κατά τη συνάντηση και τον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον κ. Παυλόπουλο, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας πως είναι αντιδημοκρατικό ολίσθημα ή εκτροπή το γεγονός ότι κρύβουν από τον ελληνικό λαό τις συνέπειες του μνημονίου.

«Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να κρύψουν τις συνέπειες των μνημονίων από τον λαό. Αυτό είναι αντιδημοκρατικό ολίσθημα ή εκτροπή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, «αυτά τα έκαναν άλλες κυβερνήσεις με άλλους σκοπούς» και όπως τόνισε, «δεν μπορούν να επαναλαμβάνονται σήμερα».

Μεταξύ άλλων, ο Λαφαζάνης υποστήριξε ότι αν μπορούσε ο Αλέξης Τσίπρας, θα έκανε εκλογές-εξπρές ακόμη και στα τέλη Αυγούστου, ενώ τόνισε πως θα αξιοποιήσει την εντολή που έλαβε για να καταδείξει πως είναι εφικτή μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση, σημειώνοντας πως είναι προφανές ότι το κόμμα του μπορεί να μιλήσει με τα κόμματα αλλά και με τους πολίτες.

Η Λαϊκή Ενότητα θα κρατήσει τη διερευνητική εντολή για τρεις ημέρες, εξαντλώντας τα σχετικά χρονικά περιθώρια και επιδιώκοντας, ενδεχομένως, να «σπρώξει» ακόμα πιο πίσω την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών -αν και η 20ή Σεπτεμβρίου φαίνεται να έχει «κλειδώσει».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Λαφαζάνης θα έχει νέα επαφή με τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θα θελήσει να δει τους Σταύρο Θεοδωράκη και Φώφη Γεννηματά, θα επιδιώξει να συναντήσει το γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ προτίθεται να ζητήσει συνάντηση και από τον απερχόμενο πρωθυπουργό.

The post Ο Λαφαζάνης πήρε την εντολή και την κάνει… Άγιο Φως – Θα την περιφέρει από συνδικάτο σε συνδικάτο… appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα