Ο Φώτης το παίζει δίπορτο- Τη μία επιστρέφει στην κυβέρνηση την άλλη φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ

Πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση του τρίτου πόλου της πολιτικής ζωής της χώρας προαναγγέλει ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος την ίδια στιγμή θέτει ως όρο την προγραμματική βάση για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε μια μελλοντική κυβέρνηση.

«Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι παρακολουθηματική

δύναμη κανενός» πρόκειται να τονίσει ο Φώτης Κουβέλης σύμφωνα με πληροφορίες

Στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει το μεσημέρι στη ΔΕΘ ο κ. Κουβέλης θα ξεκαθαρίσει πως το κόμματου δεν είναι παρακολουθηματική δύναμη και μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας μελλοντικής κυβερνητικής λύσης μόνο σε προγραμματική βάση που θα έχει δεδομένη την ευρωπαϊκή πορεία, την προώθηση μεταρρυθμίσεων και όχι απορρυθμίσεων, τη σταθερή διεκδίκηση αλλαγών στο πρόγραμμα προσαρμογής, και την απόδοση προτεραιότητας στην ανάταξη της χώρας».

Με αυτή τη πολυσήμαντη διατύπωση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αφήνει ανοιχτές πόρτες τόσο προς την Κουμουνδούρου- αν βέβαια κάνει ρεαλιστική στροφή- όσο και προς τη δικομματική στην οποία μπορεί να επιστρέψειστο πλαίσιο μιας αναδιαμόρφωσης της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ο Φώτης Κουβέλης αναμένεται να προαναγγείλλει τη συγκρότηση ενός προοδευτικού τρίτου πόλου που θα συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις που διαφωνούν με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική αλλά και τον λαϊκισμό της μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου από την αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα τονίσει πως στόχος του πόλου αυτού είναι η κατάκτηση της πλειοψηφίας και η διατύπωση μιας ελκυστικής πρότασης εξουσίας που θα καθορίσει τη νέα πορεία της χώρας.

Ο κ. Κουβέλης θα τονίσει πως «η πρόσκληση που απευθύνουμε δεν είναι πρόσκληση ένταξης στην κομματική μας δομή. Σχέσεις ισοτιμίας θα χαρακτηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Οργανωτικά θα συγκροτηθεί με διαδικασίες ουσιαστικής συμμετοχής στη διαμόρφωση της πολιτικής και στις δράσεις».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναμένεται να κρατήσει σαφείς αποστάσεις τόσο από τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως τη ΔΗΜΑΡ δεν αφορά ο επικοινωνιακού τύπου διπολισμός και η τεχνητή οξεία πόλωση.

Τέλος, ο κ. Κουβέλης αναμένεται να ζητήσει από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια ισχυρή και αποφασιστική διαπραγμάτευση με τους δανειστές εταίρους, ενώ δεν θα λείψει και η κριτική για τη διαμόρφωση ενός τεχνητού κλίματος αισιοδοξίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα