Πρωτοσέλιδα: Γυναίκα θα σώσει τον Ελληνισμό!

Η "πρωτιά" του ΣΥΡΙΖΑ, η διορία για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων και η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι μερικά από τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Χυδαία επίθεση από τον Νότη»

Η εφημερίδα γράφει ότι «χυδαία επίθεση κατά της «δημοκρατίας» εξαπέλυσε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, απειλώντας μάλιστα με κατάθεση μήνυσης και αγωγής. Ο κ. Μηταράκης χρησιμοποίησε ως αφορμή χθεσινό δημοσίευμά μας».

ΕΘΝΟΣ: «Τέλος χρόνου για τα πλασματικά έτη»

Η

εφημερίδα σημειώνει «με το τέλος του έτους εξαντλούνται τα περιθώρια για την αναγνώριση πλασματικών χρόνων ασφάλισης με το προηγούμενο καθεστώς. Η προθεσμία αφορά φορείς υπαγόμενους στο υπουργείο Εργασίας».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Δύο γκάλοπ ανατροπής- Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ»

Η εφημερίδα γράφει ότι «εικόνα ανατροπής στο πολιτικό σκηνικό, με τον ΣΥΡΙΖΑ να περνάει μπροστά και τη ΝΔ να ακολουθεί, δείχνουν δημοσκοπήσεις της «Public Issue” για το «ΣΚΑΙ» και της “Pulse» για το «Ποντίκι» ».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Γυναίκα θα σώσει τον Ελληνισμό!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Ησαΐας Κωνσταντινίδης μιλάει για τους Πανέλληνες του Μυστρά και απαντά σε δέκα κρίσιμα ερωτήματα. Γένους θηλυκού η Ηγήτορας που θα αναστήσει την Βυζαντινή αυτοκρατορία!!!»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Οι αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας»

Η εφημερίδα γράφει ότι «πρόστιμα-φωτιά για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν εκδίδουν αποδείξεις για συναλλαγές έως 5.000 ευρώ. Μειώνονται οι ποινές για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων».

ΕΣΤΙΑ: «Σοβαρό λάθος του Συντάγματος»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι για την δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, σημαντικό ρόλο έχει παίξει το ίδιο το Σύνταγμα. Για την παρούσα οικονομική κρίση ευθύνονται πρωτίστως οι πολιτικοί».

Η ΑΥΓΗ: «Το Μνημόνιο κλείνει τα σχολεία»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «χιλιάδες διδακτικά κενά παραδέχεται η κυβέρνηση και ο υπουργός στέλνει εγκύκλιο στο παρά πέντε για υποχρεωτικές αποσπάσεις μέχρι τη Δευτέρα. Στον αέρα η διαθεσιμότητα 1.700 εκπαιδευτικών μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Παιδεία άνευ διδασκάλων»

Η εφημερίδα γράφει ότι «το κουδούνι για την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν χτύπησε σε όλα τα σχολεία της χώρας. Τα τεράστια λειτουργικά κενά που ανακοίνωσε η ΔΟΕ αποτυπώθηκαν στην εικόνα του χάους το οποίο βίωσαν χθες σε όλη τη χώρα οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και οι γονείς τους».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ακραία στρατηγική από Τσίπρα»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «στρατηγική ακραίας αντιπολίτευσης με μοχλό τις κινητοποιήσεις στην εκπαίδευση και τελικό στόχο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές υιοθετεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας , με την κυβέρνηση να τον εγκαλεί, επί της ουσίας, ότι επιχειρεί να πυροδοτήσει κύμα καταλήψεων στα σχολεία».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Τουρίστες με άδειο πορτοφόλι»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: την ικανοποίησή τους για τις επιδόσεις που πετυχαίνει φέτος ο τουρισμός εκφράζουν οι ξενοδόχοι, ωστόσο επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να προσεγγίζουμε το θέμα ποσοτικά αλλά ποιοτικά, με δεδομένο ότι με πολύ περισσότερους τουρίστες φέτος τα έσοδα είναι σχεδόν όσα το 2000 με πολύ λιγότερες αφίξεις».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Καλή- αγωνιστική χρονιά για Παιδεία των λαϊκών αναγκών»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «Δημήτρης Κουτσούμπας στους μαθητές: Το κεφάλι ψηλά, να μην επιτρέψετε σε κανέναν να πει ότι είστε παρακατιανοί. Να μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να νομίζει ότι είναι παρακατιανός, ότι δεν αξίζει».

ΤΑ ΝΕΑ: « «Εγκλημα» και τιμωρία»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «τέλος στα εξοντωτικά πρόστιμα και στις προσαυξήσεις που οδηγούν σε διόγκωση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα μπορεί να γίνεται συμβιβασμός με την Εφορία».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Σε ιδιώτες η ασφάλιση»

Η εφημερίδα γράφει ότι «η «σφαγή» συντάξεων και εφάπαξ δεν αποτρέπει την κατάρρευση. Ανοίγει ο δρόμος και για υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση. Στόχος της «αγοράς» η σύνταξη με υποθήκη τα ακίνητα των πολιτών».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Η ζούγκλα του μαυροπίνακα»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Πρόστιμο 1.000 ευρώ-Νέο «τιμολόγιο» από την εφορία για κάθε απόδειξη που δεν εκδίδεται»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «οι ποινές θα φθάνουν έως 2.500 ευρώ για κάθε απόδειξη που δεν εκδίδουν μεγάλες επιχειρήσεις. Οι αλλαγές στο φοροποινολόγιο για τις αποδείξεις θα εφαρμοστούν από 1η Ιανουαρίου του 2014».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Στοιχεία για το πλεόνασμα θα ελέγξει άμεσα η τρόικα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «έλεγχοι στο πρωτογενές πλεόνασμα και σε οκτώ κομβικά σημεία του προϋπολογισμού πραγματοποιούν το Σαββατοκύριακο τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, που καταφθάνουν ως προπομποί της ηγεσίας των ελεγκτών».

Keywords
γυναικα, πρωτοσελιδα, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, αλέξης τσίπρας, τα νεα, το ποντικι, συριζα, δημοκρατια, ελευθεροτυπια, γκαλοπ, νεα δημοκρατια, δημοσκοπηση, public, σκαι, ωρα, αποδειξεις, εστια, συνταγμα, αυγη, μνημονιο, αθηνα, εφημεριδα, σχολεια, δοε, καθημερινη, εκλογες, τσιπρας, ριζοσπαστησ, ποντικι, μακεδονια, ζούγκλα, ναυτεμπορικη, μυστικες δημοσκοπησεις, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, εκλογες 2012, φωτια, μνημονιο 3, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, αλέξης τσίπρας, οικονομικη κριση, παρα πεντε, αποσπασεις, στο παρα πεντε, ζούγκλα, το θεμα, ακινητα, αυγη, δοε, εφορια, θεμα, καθημερινη, ναυτεμπορικη, ωρα, αφορμη, γινεται, γονεις, δεδομενο, δευτερα, δεινη, δρομος, διορια, ευρω, εκπαιδευση, εφαπαξ, εφημεριδα, ιδιο, υφυπουργος, εικονα, κυβερνηση, κυμα, κωνσταντινιδης, λαθος, οκτω, ποντικι, ρολο, συνταξη, τουρισμος, χωρα, υπουργειο, μπροστα
Τυχαία Θέματα