Συνελήφθη ο πάστρορας Τζόουνς – Προσπάθησε να βάλει φωτιά σε 2.998 Κοράνια

Στη μνήμη των 2.998 θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους, την 11η Σεπτεμβρίου του, ο αμερικανός πάστορας Τέρι Τζόουνς αποφάσισε να κάνει "θυσεία" αντίγραφα του Κορανίου. Όσα θύματα και τόσα αντίγραφα...

Ο πάστορας, συνελήφθη χθες στη Φλόριντα, στην προσπάθειά του να κάψει τα 2.998 αντίτυπα του Κορανίου στη μνήμη των θυμάτων σύμφωνα με την εφημερίδα Orlando

Sentinel.

Ο 61 ετών Τζόουνς φυλακίστηκε στο Μάλμπερι κοντά στην Τάμπα της Φλόριντα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη μεταφορά καυσίμων και κατοχή πυροβόλου όπλου, διευκρινίζει η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα.

Τη στιγμή της σύλληψής του ο πάστορας οδηγούσε ένα μικρό φορτηγό με ριμουλκούμενο όχημα το οποίο είχε πάνω του μια μεγάλη ψησταριά γεμάτη από αντίτυπα του Κορανίου τα οποία είχε ραντίσει με κηροζίνη.

Στην ιστοσελίδά του, ο αμφιλεγόμενος πάστορας Τζόουνς είχε ανακοινώσει ότι προτίθετο να κάψει την Τετάρτη 2.998 αντίτυπα του Κορανίου, του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων, στην περιοχή του Κόλπου της Τάμπα, στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Συνελήφθη μαζί με τον πάστορα Μάρβιν Σαπ λίγα λεπτά πριν υλοποιήσει το σχέδιό του, τονίσει το δημοσίευμα.

Το Ιούλιο του 2010, ο Τζόουνς είχε προσελκύσει την προσοχή της κοινής γνώμης όταν έκαψε σελίδες του Κοράνιο με την ευκαιρία της δέκατης επετείου των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα